Title of a News Article

Yazar'dan DEDAŞ'a sert tepki...

.

Yazar'dan DEDAŞ'a sert tepki...
banner206

 Şanlıurfa’da enerjiyle çalışan 6 sulama birliğinin elektriği DEDAŞ tarafından kesildi. Sulama mevsiminde elektriklerin kesilmesi nedeniyle çiftçi mağdur duruma düştü. Bu konuya tepki gösteren CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, DEDAŞ’ın çiftçilerin desteklemelerine bloke koyduğunu belirterek, “Bu kurum Urfa’da adeta çiftçiye zulüm yapıyor” dedi.                       

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, DEDAŞ’ın çiftçiye yönelik uygulamaları ile ilgili açıklamada bulundu. DEDAŞ’ın enerjiyle çalışan 6 sulama birliğinin elektriğini kestiğini belirten Yazar, “Bunun bahanesi sulama birliklerinin borçları olarak gösteriliyor. Bu nedenle borcu olanın da borcu olmayanın da elektriği kesiliyor. Çiftçilerin nisan ayında DEDAŞ’a verdiği taahhütname ile anlaşmaya varılmıştır. Bakanlar Kurulu kararıyla çiftçi desteklemelerine el konulmasına rağmen yazın ortasında, mısır ve pamuğun sulama mevsiminde çiftçiler susuz bırakılmıştır. Zaten bu konuda ilk darbe mart ayında çiftçiye vurulmuştu. Martta sulama başlaması gerekirken, maalesef nisan ayının ortalarında su bırakıldı. Arpa, buğday hasadı bundan dolayı büyük hasar gördü. AKP Hükümetinin, Bakan Faruk Çelik’in, Şanlıurfa milletvekillerinin, acilen bu konuyu çözmelerini bekliyoruz” dedi.

CHP’li Yazar, iki gün içinde sulamanın açılmadığı takdirde mısır, pamuk ve diğer ürünlerin büyük zarar göreceğini dile getirerek, “Bundan dolayı milli servete olan katkı çok düşük seviyelerde olacak. DEDAŞ’ın da artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor, DEDAŞ’ın arkasında hangi güçler olduğunu bilememekteyiz. Çünkü DEDAŞ’ın arkasında çok gizli güçler olmasa DEDAŞ bu zulmü çiftçiye yapamaz” diye ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195