Title of a News Article

Yazar'dan flaş taşeron açıklaması...

.

Yazar'dan flaş taşeron açıklaması...
banner206
 Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, gündemin en önemli konuları arasında yer alan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun AKP’nin oyuncağı haline geldiğini söyledi.
CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar,  hükumetin taşeron işçilere kadro müjdesiyle ilgili açıklamada bulundu. Taşeronun adının özel sözleşmeli personel olarak değiştirildiğini gördüklerini vurgulayan Yazar, kadro işinin aldatmaca olduğunu, kadro diye bir şeyin söz konusu olmadığını sözleşmeli kademe usulü çalıştırılacaklarını fiyat konusunda herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.
Yazar, “Kurum istediği anda istediği kişinin tek taraflı sözleşmesini feshedebilir çünkü sendikal hakları yoktur” diyerek, açıklamasında şunları ifade etti;

“Bunların sağlıklı çalışacaklarına kesinlikle ve kesinlikle inanmamaktayız. Niye sözleşmeler 5 yıl değil 3 yıl yapılıyor? Çünkü önümüzdeki seçimin yatırımı içindir. Oy verirseniz sözleşmeniz olur oy vermezseniz sözleşmeniz olmaz mantığıyla hareket eden bir Hükümet var. Burada yapılması gereken tek bir şey vardır, kayıtsız şartsız herkese direk kadro sözleşmesi verilmesi gerekirken, adeta insanların gururu ve şerefiyle oynanmaktadır. Bu yapılanların taşeron işçilere yönelik doğru olmadığını, tek kalemde kadro verilmesi, özlük haklarının düzeltilmesi gerekmektedir yoksa bu çalışan emekli insanlarımız siyasilerin oyuncağı haline gelecektir.”

Taşeron işçilerin sınavla kadroya alınacağına da değinen Yazar, “Sınav yapılacağı konusunda haksız bir uygulama olduğunu, sınavı kazanmayan emekçilerimiz ne taşeronda nede devlette iş bulamayacaklarını ve resmen bunların işsizlikle baş başa bırakılacağının bir göstergesidir. Derhal bu sınavın iptal edilip yerine tüm taşeron işçilerin kadroya alınması gerekmektedir. Sınav olması halinde dahil AKP’liler tarafından bir sürü oyun ve menfaat ilişkilerine girilecektir.

 

“Taşeron firmalar da mağdur olacak”
Hükümetin taşeron işçilerin kadroya alınması durumunda ülkemizde bulunan yüzlerce firmanın da mağdur olacağını da dile getiren Yazar, “Onların durumlarının ne olacağı da belli değil. Bu firmaların hepsi bankalara kredi borçları vardır. Bunların mağduriyetini kim karşılayacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195