Title of a News Article

Yazar: Hastanelere hak edenler alınsın

Yazar: Hastanelere hak edenler alınsın
banner206

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Eyyübiye ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanelerine 400 civarında personel alınacağını anımsatarak, “Bu işe hak eden insanlar alınsın, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız alınsın. Biz bunu istiyoruz ama şuanda yine torpille işe alımlar yapılıyor, ücret karşılığında işe alımlar yapılıyor.Bu haksızlıktır, adaletsizliktir” dedi. Yazar, ayrıca Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın da bu konuya el atmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa’nın sağlık sorunlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Eyyübiye İlçesindeki 800 yataklı hastanenin bir kısmının hizmete açıldığını belirten Yazar, “Bununla ilgili Şanlıurfa’da Kadın Doğum ile Çocuk Hastanesinin Eyyübiye’ye taşınması tam bir muamma, şimdi düşünebiliyor musunuz Karaköprü’de bir çocuk hasta olacak 20 kilometre şehrin bir ucundan bir ucuna hastayı getireceksiniz.  Kadın Doğum hastalıkları ha keza öyle yani bu bir büyük yanlışlıktır. Bunun bir an önce düzeltilmesi bu hastanelerin tekrar açılması, tamam Eyyübiye’de de Kadın Doğum ve Çocuk açılsın gerçekten bunlar güzel şeylerdir Urfa’mız için, memleketimiz içi.n Eyyübiye bir hastane gerekli ve o hastanenin açılması bizi mutlu etmiş, sevindirmiştir ama Doğum Hastanesine her ilçeden mutlaka geliyor bir hasta, yani Hilvan’dan bir hasta gelecek 40 kırmızı ışık geçtikten sonra oraya yetişecek yani bu bir muammadır” dedi.

 

“KARAKÖPRÜ’YE HASTANE YAPILSIN”

Karaköprü İlçesine de mutlaka bir kadın doğum ve çocuk hastanesinin açılması gerektiğini sözlerine ekleyen Yazar, “Bununla ilgili Karaköprümüze güze hastanelerin yapılması lazım bir an önce hem de, şuanda Karaköprü’de hiçbir devlet hastanesi yok yani tamam 500 yataklı varda o Yenişehir bölgesine giriyor.  Yine Siverek’ten, Bozova’dan veya Hilvan’dan gelen bir hasta farklı ışıklardan geçiyor ki oraya gitsin. Bunun için özellikle bir hastane bulunması lazım. Doğum ve Çocuk Hastanesinin yerlerinin güzel bir şekilde tekrar dizayn edilip, onarımı yapılıp ondan sonra bir bölümde açılabilir aslında Çocuk Hastanesinin yeri büyük, Urfa gerçekten sağlığa susamış bir ildir” dedi.

 

VALİ’YE ÇAĞRI

CHP’li Yazar, özel hastanelerin kapanmasının da Urfa’ya sağlık alanında büyük bir darbe olduğunu dile getirerek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Yüzlerce keredir söylüyoruz anjiyo makinesi saat 17.00’den sonra çalışmıyor, il valisini de bunun için göreve davet ediyorum. Yani Üniversite hastanesi olsun, araştırma hastanesi olsun gerçekten saat 5’ten sonra anjiyo yapılmıyor. Denetlesinler hiç kimse elini taşın altına koyup saat 5’ten sonra bir hastayı anjiyo etmiyor. Bu ne demek hasta gidip Antep’te oluyor, Maraş’ta oluyor, Adıyaman’da ölüyor, yolda ambulansta ölüyor. Urfa’nın kaderi mi acaba, öbür taraftan özel hastanelere bakıyoruz gerçekten soygun yerine çevrilmiş, 4 hastanenin kapanmasıyla girişte özel hastaneler girişte 50 lira alıyor, ondan sonra doktor gelip diyor ki bu tahlilleri yapın ondan sonra gidip tahlil, ultrason parası istiyorlar. Bunlar yasal değil, bunlar yasa dışı şeyler, bunlarla ilgili hiç kimse para ödemesin, bunlarla ilgili makbuzları getirip SGK’ya sunsunlar veya mahkemeye sunsunlar, bunlar için büyük bir cezai işlem var. Bunlarla ilgili sizden para istediklerinde ödeyin, sonra gerekli yerlere başvurun, alamazlar bunlar suçtur. Özel hastaneleri tekrar uyarıyorum, SGK’yı uyarıyorum, ilin valisini uyarıyorum, lütfen Sayın Valim elinizi taşın altına koyun, bu işe dur deyin artık, yani geçmiş valiler yerinde oturdu hiçbir şey yapmadı, en azından siz yeni gelmişsiniz bunlarla ilgili bir çalışma yaparsanız gerçekten bizi sevindirirsiniz. Özel hastaneler olsun, devlet hastaneleri olsun, denetimlerin sıklaştırılması lazım. Yoksa Urfa sağlık alanında gerçekten çökmüş bir yer, bunların yapılmasını bir an önce istiyoruz.

 

“HASTANELERE MUHTAÇ İNSANLAR ALINSIN”

Hastanelere personel alımıyla ilgili 400 tane personel alınacak, gerçekten işe muhtaç insanlar alınsın, yani bunlar seçilsin ya da kura çekilsin. AKP’liler torpille onu bunu almasınlar yazıktır, günahtır, aç insanları, işe muhtaç insanları alsınlar. Yani şimdi zengin bir adam ben AKP’liyim diyip 10 kişi getiriyor bunları aslınlar, böyle bir şey var mı, bu memleket kimin yani insanlar hırsızlık mı yapsın, soygun mu yapsın ne yapsın. Bunları uyarıyorum, pis kokular bize geliyor, rüşvet kokuları dönüyor, lütfen bunları bir an önce ilin valisi, Kamu Hastaneler birliği genel sekreteri buna bir el atsın, yani atılmadığı taktirde yine zenginlerin çocukları, siyasi rant peşinde olan AKP’lilerin çocukları, çevresindeki insanları işe yerleştirecekler gerçekten bu günahtır. Oradakiler zaten asgari ücretle çalışmaktadır, yani ya kura sistemiyle ya da bir sistemde yani torpilsiz alsınlar. Zaten mahvettiler, Urfa’daki özel hastanelerin kapanmasıyla bin 500 kişi işsiz kaldı. En azından bunların bir kısmını alsınlar, eski OSM personelini alsınlar, bundan daha güzel bir şey var mı veya kura çeksinler veya sınava tabi tutsunlar. Yani bunları bir milletvekillerinin, il başkanlarının, belediye başkanlarının eline sokmasınlar. Sağlıkta büyük tehdit var, belediye başkanları doktorları tehdit ediyorlar, milletvekilleri doktorları tehdit ediyorlar. Bu çok yanlış bir şey, buraya hiçbir doktor çalışmaya gelmek istemiyor. Hangi doktora sorsan işte Urfa’da doktoru dövüyorlar, doktoru tehdit ediyorlar. Daha 3 gün önce bir tane belediye başkanı doktoru tehdit etmiş bu ne demek, belediye başkanıysan belediye başkanlığını bil, işine bak senin doktorla ne işin var, doktor haksıza baş tabip vardır, genel sekreteri vardır şikayette bulunsun. İlin valisi vardır, sağlık müdürü vardır bunlara şikayette bulunsun. Dağ başı mı burası adam tehdit ediyorsun, lütfen herkes işine baksın. Urfa bu haliyle bir yere varmaz, belediye başkanlarını uyarıyorum, milletvekillerini tekrar uyarıyorum işlerinize bakın. Fakir fukaranın işine karışmayın, ayıptır. Utanmanız lazım milletvekili olmuşsunuz hala bir personel için, bir işçi için valiyi arıyorsunuz, başhekimi arıyorsunuz olmaz bu yanlıştır. O zaman buraya yeni hastaneler kurun, bir sürü hastane eksikliği var, insanlar birbirini yiyor hastalık için niye Bozova’ya 200 yataklı hastane kurmuyorsunuz, Bozova 100 bin nüfusun üzerinde olan bir ilçemizdir, çok teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 13:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

Alnindan opulesi adam helal olsun sana dayisi olmayanlar girmeli cok dogru soyluyosun iskurda binlerce insan var tabi is kurdada torpil donuyor orasida muamma Allah yardim etsin garibana

SIRADAKİ HABER

banner195