Title of a News Article

Yazar, sorunları tek tek açıkladı! 'Çözün' dedi...

.

Yazar, sorunları tek tek açıkladı! 'Çözün' dedi...
banner206

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa’nın sağlıktan eğitimine, ulaşımdan enerjiye kadar yaşanan sorunları belirterek, “Bu sorunların çözümü için AK Parti Hükümeti biran önce önlem almalıdır” dedi.

Bu haftaki röportajımızın konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar oldu. Uzun yıllardır CHP’de farklı kademelerde görev yapan Başakn yazar ile; Şanlıurfa’nın sorunlarını ve belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları sorduk. Şanlıurfa’nın bir bir sorunlarını aktaran Yazar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer merkez ilçe belediyelerini hizmet yapamamakla suçlayarak, “İlçe belediyelerinin yaptıkları hiçbir şey yok. Gündüz iki üç taziye, akşam olunca da cübbelerini çantaya koyarlar düğüne gidip nikah kıyar veya şahit olurlar” dedi.

 

İşte CHP Karakprü İlçe Başkanı Murat Yazar ile yaptığımız röportaj…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Murat Yazar, CHP Karaköprü İlçe Başkanıyım. 1974 Yılında Şanlıurfa’da doğdum. İlk, orta ve lise öğretimimi Şanlıurfa’da yaptım. Harran Üniversitesi İnşaat Bölümünden mezun oldum. İki yıl Şanlıurfa merkez köylerinde öğretmenlik görevinde bulundum. 1992 Yılında SHP’de gençlik kolları üyesi olarak siyasete başladım. 1994 yılında SHP ve CHP birleşiminden sonra CHP’de siyasete devam ettim. Merkez İlçe yönetim kurulu üyeliği, 1999-2002 yılları arasında il gençlik kolları başkanlığı, 2002 yılında il disiplin kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2004 Yılında Şanlıurfa Belediye Başkan aday adayı oldum, CHP’de yine yönetim kurulu üyeliği, 2012 yılında il başkan yardımcılığı, 2013 yılında il sekreterliği, 2014 yılında il başkanlığına kayyum olarak atandım. 1 Kasım 2015 seçimlerinde milletvekili adayı oldum hemen akabinde Aralık ayında yapılan kongrede CHP Karaköprü İlçe Başkanlığına seçildim ve görevime halen devam etmekteyim. Siyasetin yanı sıra çiftçilikle uğraşıyorum ve inşaat sektöründe yatırımlarımız var. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

 

Uzun yıllar siyasetin içerisindesiniz, size göre Şanlıurfa’nın başlıca sorunları nelerdir?

Şanlıurfa’nın en başta gelen sorunlarından birisi sağlıktır. Hastane yetersizliği, doktor yetersizliği, yardımcı personel yetersizliği Urfalı hemşerilerimizi mağdur etmektedir. Hastalarımız 1990’lı yıllar gibi Gaziantep, Ankara yollarında ölmektedirler.

Bunun yanı sıra Şanlıurfa, eğitim başarı sıralamasında son sıralarda yer alıyor. Bu durum Urfa’ya yakışmıyor. Son yıllarda her ne kadar derslik sayısı artsa da halen hem derslik sayısı hem de öğretmen açığı çok fazladır, bu nedenle vekil öğretmenlerle idare edilmeye çalışılıyor. Bu eğitimimize büyük darbe vuruyor, Urfa’nın son sıralarda olmasının nedenleri bunlardan kaynaklanıyor.

Şanlıurfa’nın bir diğer sorunlarından birisi de enerji sorunudur. Enerji kesintilerinden ve yüksek gelen faturalardan dolayı hem çiftçilerimiz hem de halkımız mağdur olmaktadır. Kırsalda günde ortalama 8 saat elektrik kesintileri yaşanıyor, şehir merkezinde ise 2 ile 3 saat arasında bazı mahallelerde elektrikler kesiliyor.  21. Yüzyılda olmamıza rağmen  halen uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor, bu Urfa için bir utanç tablosudur. Ayrıca enerji ile çalışan sulama birliklerinin sorunları ortadadır. Her bir sulama birliğinin borç ortalaması 10-15 Milyon TL borcu bulunmaktadır. Bu nedenle DEDAŞ tarafından çiftçiye elektrik verilmemektedir, DEDAŞ keyfi bir uygulama ile yasaya aykırı bir şekilde çiftçi desteklemelerine bloke koymaktadır. Oysa bu konuda yanlışa sessiz kalan ve bunu uygulamayan Bakanlar Kurulu’dur. Çünkü Bakanlar Kurulu kararıyla çiftçinin desteklemelerine bloke konmaktadır. Bakanlar Kurulu DEDAŞ’ın tahsildarı değildir, bu yasada belirtildiği gibi DEDAŞ tarafından yasalar çerçevesinde tahsil edilmelidir. Çünkü çiftçinin de DEDAŞ’ın da muhatabı sulama birlikleridir.

Türkiye’de işsizlik oranı 2002 yılında yüzde 5 buçukken, 2016 yılında bu oran yüzde 11’e yükseldi. Şanlıurfa’da da her geçen gün işsiz sayısı artıyor, bu oran Şanlıurfa’da da yaklaşık yüzde 20’leri buluyor. Biran önce üstte saydığım sorunların çözümü için AKP Hükümeti biran önce önlem almalıdır.

 

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Büyükşehir Belediyesinin 2 buçuk yıl içerisinde yaptığı çalışmaları baz alırsak yeni yol açma çalışması yok, sadece yaptıkları 2 tane dal geçtir. Abide ile Evren Sanayi sitesi arası akşam 16.00 ile 19.00 saatleri arasında uzun ara kuyrukları oluşmaktadır. Çevreyolları anlamında da bir gelişme yok. Bu nedenle kentte akşam zamanları trafik altüst oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine düşen görevlerin yerine getirmelerini istiyoruz; Yeni imar alanları ve yeni yollar yapmalarını bekliyoruz. Urfa’da yaşanan konut sorununa da el atmalarını istiyoruz.

 

İlçe belediyelerinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

İlçe belediyelerinin yaptıkları hiçbir şey yok. Gündüz iki üç taziye, akşam olunca da cübbelerini çantaya koyarlar düğüne gidip nikah kıyar veya şahit olurlar. Yaptıkları tek iş budur. ama reklamlara bakınca sanki İstanbul’un Ataşehir’i gibi, Beylikdüzü gibi bir hava yansıtılıyor.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Şanlıurfa halkı, AK Parti’ye 9 vekil verdi, bu 9 vekile çağrım; Kendi kişisel çıkarları, kendi kişisel işlerini bırakıp biran önce Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgilenmeleridir. Bu vekillerin, Şanlıurfa ile ilgili bazı projelerin ilgili bakanlıklarda değerlendirilip geçirmelerini sağlamaları gerekir. Yoksa bu halkın vebali, günahı boynunuzadır. Biz her zaman CHP Karaköprü İlçe Teşkilatı olarak halkımızın emrindeyiz.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142