Title of a News Article

Yazın mevsimlik işçi kışın kayak hocası

.

Yazın mevsimlik işçi kışın kayak hocası
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaz aylarında mevsimlik işçi olarak çalışan Şakip Demir, kışın ise ilçedeki kayak merkezinde gençlere kayak öğreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor.

İlçe kırsalındaki İleri Mahallesi'nde yaşayan Demir (24), küçük yaşlardan beri mevsimlik işçi olarak ailesiyle Türkiye'nin farklı kentlerine giderek çalışıyor.

Kışları da boş geçirmek istemeyen Demir, Karacadağ Kayak Merkezinde kendi kendine öğrendiği kayağı gençlere öğreterek para kazanıyor.

Demir, ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Kayak Merkezi'ne çevreden gidenleri görünce 5 yıl önce heveslenerek kayak yapmaya karar verdiğini söyledi.

Kayağa merakının zamanla daha da arttığını anlatan Demir, iki yıl önce de merkezde kış aylarında kayak eğitimi vermeye başladığını belirtti.

Kendisini daha fazla geliştirmek istediğini vurgulayan Demir, "Küçükken ağabeyim bir iki kere beni getirdi. Çok heveslendim yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Gerçekten çok kolay bir şey. Heves olunca gerçekten öğrendim. Şu an çok profesyonelim. Kendimi daha da ilerletmek için çalışıyorum." diye konuştu.

 

"Yazın bir ayda aldığımı burada iki gün içerisinde alabiliyorum"

Kayak yapmayı bilmeyenlere dersler verdiğini anlatan Demir, "Şu anda haftada 25-30 kişiye kayak öğretiyorum. Burada ücret karşılığı çalışıyorum. Bir saatte de kesinlikle kayağı öğretiyorum. Normalde mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Yazın bir ayda aldığımı burada iki gün içerisinde alabiliyorum." dedi.

Demir'den kayak eğitimi alan Buse Yılmaz da Karacadağ Kayak Merkezi'ne ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini söyledi.

Kayağı kısa sürede öğrendiğini belirten Yılmaz, "İyi öğrettiler, çok müthiş kayıyorlar. Herkese burayı gelip görmelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195