Title of a News Article

Yeni ağaçlar toprakla buluşuyor

.

Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçede yer alan parklarda kurumuş, kurtarılması mümkün olmayan ağaçları sökerek yerine yeni ağaçlar dikiyor. 

Parkların mevcut kaybını gidermek adına gelişmiş ağaç gövdelerini gereken yerlere yerleştiren park ve bahçeler personelleri bu ağaçların toprağa tutunması için gereken bakımı da her gün devam ettirerek yapıyor. Can suyu olarak adlandırılan ilk sulamanın ardından parklarda genel bakım ve onarım çalışmaları da devam ettiriliyor.

 

HER ŞEY YEMYEŞİL HALİLİYE İÇİN

Daha yeşil, ‘yemyeşil Haliliye’ hedefi ile yola çıkan Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tüm parklarda ağaç yoğunluğunu arttırmanın yanı sıra, yeni yeşil alanları ilçeye kazandırmak adına da çalışmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa’nın iklim yapısına, arazinin şartlarına ve parkların peyzajına uygun ağaçlandırma planları ile Haliliye her gün yeni onlarca ağacı daha ilçeye kazandırarak yeşil alanlardaki oranı her geçen gün arttırıyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un önemle üstünde durduğu hedeflerden biri olan yemyeşil Haliliye hedefi her geçen gün kendini yenileyerek ilerliyor. Şanlıurfa’nın en yeşil ilçesi Haliliye sahip olduğu yeşil alanı korumak ve yapısını güçlendirmenin ötesinde yeni yeşil alanlarda da konuya verdiği önemi her geçen gün pekiştiriyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142