Title of a News Article

Yeni dönem başladı...

.

Yeni dönem başladı...
banner206

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığını kazanan Mehmet Şaka, yeni görevine başladı. Seçimi kaybeden Ali Rıza Öztürkmen ve listesinde bulunan Mehmet Aksakallı, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Hafta sonu gerçekleşen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası seçiminde Mevcut Başkan Ali rıza Öztürkmen, Mehmet Şaka ve Mahmut Kaytan’ın hazırladığı listeler yarışmıştı. İki dönemdir oda başkanlığını yürüten Öztürkmen, seçimi Mehmet Şaka’ya kaybederek, kendisiyle birlikte 7 kişilik yönetime listesinden 3 kişi seçilmişti. Seçimi kazanan Şaka’nın listesinden de 4 kişi yönetime girmeye hak kazanmıştı. Seçimin ardından Mehmet Şaka ve yeni yönetimi görevlerine başladı. Ancak yönetime girmeye hak kazanan Ali Rıza Öztürkmen ile listesinde yer alan Mehmet Aksakallı, yönetim kurulundan istifa ettiklerini açıkladılar.

 

Öztürkmen: Seçimler demokrasinin anahtarıdır

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Ocak 2011 tarihinden beri Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak sizlerle beraber İlimizdeki tarımsal faaliyetlere yön vermeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti;

“Başarımız var ise bunu sizlerle daha da büyüttük. Bu anlamda sizlerin desteklerini unutamayız, sonsuz teşekkürlerimi şahsım ve Yönetim Kurulum adına sunuyorum.

27 Aralık 2015 tarihinde Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubemizin XI. Olağan Yönetim Kurulu ve Delege Seçimi yapılmıştır. 3 Grup olarak girdiğimiz seçim sonucunda oylarını kullanan 838 meslektaşımız iki grubumuzdan 4 + 3 dağılımlı bir yönetimi tercih etmişlerdir. Seçimler demokrasinin anahtarıdır. Özellikle de bizim meslek gruplarımızın oluşturmuş oldukları Örgütler diğer Sivil Toplum Örgütlerine örnek olmak zorundadırlar. Seçimimize gelerek grubuma oy veren meslektaşlarımızdan af dileyerek, seçilen meslektaşlarımızın projelerinin ve yapacakları çalışmalarının kendi ekipleriyle daha da güçlü olabilmesi adına Yönetim Kurulu görevimden ayrıldığımı bildiriyorum.

 

“Kazanın Ziraat Mühendisleri Camiası olması tek dileğimizdir”

Mesleki Örgütler hiçbir karşılığı olmadan hizmet edilen ve gönüllülük esasına dayanan kurumlardır. Bizler 4 yıllık süre içerisinde bu temalarla bir şeyler yapmaya, mesleğimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Yeni Yönetim Kurulumuzun odamızın faaliyetlerini ivmeli olarak arttıracaklarına inanıyorum. Bundan sonraki çalışmalarında, öncesindeki gibi Meslek Örgütümüzün yanında olacağımızı bildirmek istiyorum.

Seçim öncesi de ifade ettiğim gibi “Sonuç ne olursa olsun kazanın Şanlıurfa Tarımı ve Ziraat Mühendisleri Camiası olması tek dileğimizdir”.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195