Title of a News Article

Yeni dönem resmen başladı

.

Yeni dönem resmen başladı
banner206

Bilindiği üzere 8 Mart 2017 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6824 Sayılı Torba yasada yapılan düzenleme ile Genel Sağlık sigortası sil baştan değiştirildi. Yeni Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi uygulaması 1 Nisan’dan itibaren başladı.

Şanlıurfa SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, “Bu tarihten itibaren Zorunlu Gelir Testi kaldırılarak,  Genel Sağlık Sigortası prim ücretleri tek fiyata,  53,33 TL ye düşürülmüştür. Yine bir yıl içinde başvuru yapanların yüksek GSS prim ücretinden hesaplanıp ödenmemiş prim borçları hem yeni prim ücretine düşecek hem de bu borçları yeniden yapılandırarak 12 taksit şeklinde ödenebilecektir.” Dedi.

 

GECİKME ZAMMI VE GECİKME CEZALARI SİLİNİYOR

Gecikme zammı ve gecikme cezalarının da silineceğini belirten SGK İl Müdürü Ünlü, “Yapılan yeni yasal düzenlemeden önceki dönemlere ilişkin GSS Prim borçlarına,  tahakkuk ettirilen tüm gecikme zamları alacaklarından,   Yasa yürürlüğe girdikten sonra daha Ödenmemiş olanların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.  Ödenmemiş olan aylık prim borcu aslının ait olduğu aya ilişkin tutarı 53,33 lira ve üzerindeyse 53,32 lira üzerinden, 53,32 liranın altındaysa tahakkuk eden borç tutarı üzerinden prim borcu yeniden hesaplanacaktır. Hesaplanan ve azalan borç 12 taksitte ödenebilecek.  Hesaplanan yeni borç 12 ay eşit taksitle veya ilk taksit tarihine kadar peşin ödenebilecek. Taksitle veya peşin ödemlerde hesaplanan tutara yürürlük tarihinden ödeme tarihine kadar geçen süre için bir gecikme zammı uygulanmayacaktır.” Diye söyledi.

 

KİMLER FAYDALANACAK?

Şanlıurfa SGK İl Müdürü Ünlü, “4/a kapsamında SSK lı olanlar, Kendi nam ve Hesabına çalışan BAĞ-KUR sigortalıları, Kamu Çalışanları, Emekliler ve bunların hak sahibi olanların dışında kalan herhangi bir Sosyal Güvencesi bulunmayan vatandaşlarımız bu uygulamadan faydalanacaktır. Gelir testi yaptırmadan 53,33 TL prim ödeyerek dünyanın en iyi sağlık hizmetini almaya başlayacaklar, vatandaşımız “ Ben bu 53,33 TL yi de ödeyecek durumum yok der ise işte o zaman gelir testine gidecek hakikaten ödeyecek gücü bulunmuyorsa Primleri Devlet tarafından karşılanacak. Tesciller otomatik olarak yapılacak, borçlar vatandaşın müracaatına gerek kalmaksızın düşürülecektir. Taksit yapmak isteyen vatandaşlarımız Kurumumuza müracaatı olmaksızın 12 ay içerisinde taksitlendirme yapabileceklerdir. Genel Sağlık Sigortalısı olan kişilerin hak sahipleri de yani anne, baba, eşi ve çocukları da eski borçlarına bakılmaksızın 53,33 TL yi ödemesi durumunda hemen kamu ve özel hastanelerin sağlık imkanlarından faydalana bileceklerdir. Bu devrim niteliğindeki uygulama ile sağlığa erişim noktasında bir kesim vatandaşımızın yaşadığı sorun çözüme kavuşmuş olacaktır.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195