Title of a News Article

Yeni görünümüne kavuşuyorlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine estetik bir görünüm kazandırabilmek için Tekel Caddesi, Beykapı Mahallesi ve Kalkan bölgesindeki dış cephe sağlıklaştırma uygulamasına bu kez Eyyübiye ilçesindeki Harran Kapı ve Fuzuli Caddesi ile devam etti. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için hızlı ve koordineli bir şekilde sürdürülen çalışmalar çevre sakinlerinden de tam not aldı.

Şanlıurfa genelinde çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürerek kenti daha modern bir yapıya kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, pilot bölgeler belirleyerek başlattığı dış cephe sağlıklaştırma çalışmalarını genişleterek ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirdi. Kentin en işlek caddelerinin yanı sıra tarihi ve turistik bölgelerde binaların ve iş yerlerinin dış cephelerinde iyileştirme yapan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların olası bir mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Yalıtım sistemi ve ardından boyama işlemi gerçekleştirdiği meskenlerde vatandaşların taleplerine de dikkat eden Büyükşehir Belediyesi, son olarak belirlenen bölgedeki 120 adreste çalışma başlattı.

Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden çevre sakinlerinden Şükran Tekyoldaş, uygulama ile birlikte ikamet ettiği mahallenin yeni bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Uygulamadan memnun kaldığını da sözlerine ekleyen Tekyoldaş, "Bu çalışma ile birlikte mahallemiz çok daha güzel oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Daha önceleri bakımsız olan evlerimizin dış kısmı sıva yapılıyor ve ardından boyanıyor. Evimize gelen misafirlerimiz de yaşadığımız alanın yepyeni olduğunu anlatıyor. Diğer tüm komşularımız da uygulamadan memnun kaldı" dedi. 

Mahalle sakinlerinden Fatma Çakmak ise "Belediyenin çalışmaları çok güzel. Dış cepheler yepyeni oldu. Görüntü olarak iyi bir mahalle ortaya çıktı" diye konuştu. 9 yıldan bu yana aynı mahallede esnaflık yapan Ali Samtar da dar gelirli ailelerin belediyenin çalışması sayesinde rahat bir nefes aldığını söyledi. Mahallelerinin şimdiye kadar hiç bakımdan geçmediğini anlatan Samtar sözlerini şöyle sürdürdü: "Mahallemizde belediyemizin çok güzel çalışması oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Belediyemiz hem sıva yapıyor hem de boya yapıyor. Bu bizim için çok iyi oldu."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Tekel Caddesi’nin Rabia Meydanı’na bakan binaların dış cephesinde yalıtım sistemi ve boyama gibi sağlıklaştırma çalışmaları yapmıştı. Binaların eskimiş boyalarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki binalarda düzensizce takılmış klimaları da kafes içersine almıştı. Ayrıca bina girişlerinde farklı olan iş yeri kepenklerini tek sistem haline getiren Büyükşehir Belediyesi, bina ve işyerlerine estetik bir görünüm kazandırmıştı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195