Title of a News Article

Yeni teşvik paketi memnuniyet uyandırdı

Yeni teşvik paketi memnuniyet uyandırdı
banner206

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, Ekonomik Müjdeler Paketi Şanlıurfa’da memnuniyet uyandırdı.

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan, Ekonomik Müjdeler Paketinin sevindirici olduğunu, özellikle teşvik süresinin uzatılmasına ilişkin açıklamanın bölgeye yatırım yapacaklara bayramı bir gün önceden yaşattığını söyledi.

Gerek sınırında, gerek bölgesinde yaşanan şiddet ortamı nedeniyle zor bir dönem geçiren bölge esnafına can suyu olacak paketin yatırımcılar açısından da dikkatle izlendiğini belirten Şahin, bazı teşviklerin kalıcı hale getirilmesinin bölgenin solan yüzünü tekrar canlandıracak bir hamle olduğunu dile getirdi.

Teşvik sisteminde bir takım uygulama değişiklikleri yapıldığını kaydeden Şahin, " Teşviklere başlanan günden buyana toplamda 650 bin istihdam oluştuğunu Başbakanımız da dile getirdi. Buradan şunu anlıyoruz, demek ki teşvikler bölgede hem yatırım hem istihdam sağlıyor. Bunun devam etmesi çok önemli" dedi.

Başta doğu ve Güneydoğu olmak üzere teşviklerin süresinin en az 2023’e kadar kalıcı olması gerektiğine dikkat çeken Şahin, bölgenin bu can suyuna çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

Damga vergisinin teke düştüğünü ve teknolojide damga vergisinin kaldırıldığını söyleyen Şahin, tüm bu müjdeler gelişmekte ve kalkınmakta olan Türkiye’nin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının önünü açacağını vurguladı.

ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, tarımın başkenti Şanlıurfa'nın Ekonomik Müjdeler Paketi içinde yer alan tarım yatırım teşvik kapsamındaki binalardan 5 yıl, arazilerinden ise emlak vergisi alınmamasının tarım şehrine yeni yatırımların kapısını aralayacak bir müjde olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2016, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195