Title of a News Article

Yenice spor salonu hizmete sunuldu

.

Yenice spor salonu hizmete sunuldu
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yenice Spor Salonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımı ile açıldı. Açılışta Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç şehri olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Şanlıurfalı gençlerin spordaki başarıları ile gündeme gelmesi bizleri daha da sevindirecektir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eyyübiye'nin Yenice mahallesinde yapımını tamamladığı Yenice Spor Salonu hizmete açıldı. Salonun açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek ve Kemalettin Yılmaztekin, ilçe belediye başkanları, Belediye Başkanları Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç daha sonra folklor ekibinin daveti üzerine halaya katıldı. Ardından açılışa gelen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmasında

Şanlıurfa'da gençlere yönelik çok güzel yatırımların hayata geçirildiğini belirterek, "Çok güzel bir spor tesisimizi daha hizmete sunmanın ortak mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. Özellikle spor alanında ve gençlik çalışmaları anlamında yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu tür projelerle gurur duyuyoruz. Gençlik açısından Türkiye'nin en genç nüfusa sahip ili Şanlıurfa'dır ve bu anlamda da tabi ki gençlere yönelik bu tür yatırımların yapılması da son derece doğru bir karardır. Başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik olmak üzere tüm milletvekillerimiz spor yatırımlarını Ankara'da takip ediyorlar bunu da buradan iletmek istiyorum" dedi.

 

ÇİFTÇİ: GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Gerek Şanlıurfa kent merkezinde gerekse tüm ilçelerde gençlere yönelik yatırımlarına hızla devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, "Şanlıurfa Türkiye'nin en geç ili. Yaş ortalamamız 19.2'dir. Dolayısıyla yerel yöneticiler olarak hükümetimizden de aldığımız destek ve güçle spor ve gençlik anlamında güzel projeler geliştiriyoruz. Çünkü Şanlıurfa'yı Bir Spor Kenti yapma konusunda belediyemize düşen konularda adım atmakta hiç tereddüt etmiyoruz. Özellikle AK Parti hükümeti döneminde Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da gençlik ve sporda önemli gelişmeler sağlandı. Birbirinden güzel spor kompleksleri, gençlik merkezleri ve 13 ayrı ilçemizde gençlerimizin spor yapacakları halı sahaları, kapalı spor salonları, basketbol, futbol sahalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Amacımız gençliğimizi geleceğe hazırlamaktır. Spor disiplindir. Bu disiplin çerçevesinde genç olan bu nüfusun enerjisini önemli bir noktaya kanalize etmektir. Urfalı sporcu kardeşlerimiz gerek Uluslararası gerek Türkiye genelinde bir çok önemli başarıya imza attılar. Gerek sporcularımızı gerekse Yenice Spor Tesisinin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Güngör Azim Tuna da yatırımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi tebrik etti. Her alanda gençlerin yanında olduklarını dile getiren Vali Tuna, tüm gençliğin bu tür tesislerden yararlanması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından salona geçen Bakan Kılıç ve misafirler burada genç sporcular tarafından düzenlenen gösterileri izledi. Genç sporcularla tek tek tokalaşarak onlara başarılar dileyen Bakan Kılıç'a daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Açılış programı tüm sporcuların Bakan Kılıç ve konuklarla birlikte fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195