Title of a News Article

Yenice’ye müjde!

.

Yenice’ye müjde!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenice'de 106 dönümlük mesire alanı yapımına başlandı. Başkan Çiftçi: "106 dönümlük Yenice Mesire parkımız tamamlandığında Eyyübiye ilçemizde halkın hizmetinde girecek" dedi.

Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde mesire alanlarıyla dev parkların yapımını hedeflediklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa kurak bir iklim kuşağındadır. Hafta sonu yeşil ve serin alanlarda hem dinlenme hem de piknik yapma kültürümüz var. Bu anlamda Eyyübiye ilçemizde bulunan Osmanlı parkımızı genişlettik. 420 dönüme çıkardık. Şimdi de Eyyübiye'nin Yenice bölgesinde 106 dönümlük yer tahsis ettik. Projesini bitirdik. İhalesi gerçekleşti. 150 günde tamamlanacak. Sonbaharda çimiyle, bitkisiyle, ağacıyla Eyyübiye ilçemizin hizmetinde girecek. Mesire alanları önemlidir. Haliliye ilçesinde yaptığımız GAP Vadisi 1. Etap  ve Karaköprü'de yapmış olduğumuz 170 dönümlük Mesire alanımızda hafta sonları çok kişi bu hizmetten faydalanıyor. İnsanlarımız bunu istiyor. Bu mesire alanlarından faydalanıyorlar. Bizde her ilçemizde mesire alanları yapacağız. Osmanlı, Yenice ve Eyyüpkent muhtarlarımızın da fikirlerini alarak buradaki mesire alanımızı Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığımız ekiplerince başlattık. Ekiplerimiz 13 ilçede park yapımı, ağaçlandırma ve refüj çalışmasını sürdürüyor. Hilvan'da 110 dönümlük mesire alanımızda sona yaklaştık. Bize düşen temiz doğru bir şekilde halkımıza hizmet için çalışmaktır. Bu halk hizmetin en güzeline layıktır" dedi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: EYYÜBİYE'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

Eyyübiye ilçesinin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirdiklerini ve planlan projelerin de peyderpey uygulanacağını belirten Başkan Çiftçi: "Eyyübiye'de güzel çalışmalarımız var. Eyyübiye'de bulunan Akçakale yolu genişletiliyor. Eyyübiye'de iki tane köprülü kavşak büyükşehirin programının içerisinde bulunuyor. Yine Eyyübiye'de Eyyüp Peygamber Makamını Halil İbrahim Peygamber makamına bağlamak için çok önemli bir proje Kalkınma Bakanlığında onayını bekliyoruz. Yeni bir bulvarla iki makamı bir birine bağlamak istiyoruz. Yine kale'nin arka bölümünde bulunan alanı da kamulaştırmak istiyoruz. Eski birikethaneyi taşıdık. Oradaki yol bağlantısını bitirdik. 33 ev kamulaştırıldı. O yolun asfaltı yapıldı. Adım adım gidiyoruz. Kolay bir yer değil ama düzeltmemiz lazım. Yenice bölgesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca çok katlı bir planlama yaptık. Bu şekilde bir planlama doğru değil, ilçeye yazık oluyor. Yeni planlamaların tamamı çok katlı planlama şeklindedir. Eyyübiye ilçemizi seviyoruz. Buradaki insanlar bizimdir. Güzel bir şehirde yaşama hakları var. Yer tahsisini bitirirsek spor tesisine başlayacağız. Semt sahasını yaptık. İhtiyaç halinde 2. ve 3. yapacağız. Yoların tamamının asfaltını yaparak yeniliyoruz. Seçilmişlerimize ve tüm kadromuzla çalışan bir ekibiz. Hizmet üreteceğiz. Yine bu bölgede yapılan konutların içme suyu alt yapısı ve üst yapısı yoktu. Geçen yıl biz içme suyunu, kanalizasyonunu ve yolunu yaptık. Eyyübiye'de yeni bölgeler oluşturmamız lazım. Yanlış uygulamalara gidersek Eyyübiye'ye yazık etmiş oluruz. Dönüşmesi mümkün olmayan duruma gelir. Halkımız bize güvensin. Büyükşehir Belediyesi olarak yetkimizde olan her konuda Eyyübiye'nin yanındayız. Mevcut kampanyalar bittikten sonra Eyyübiye'de uygulayacağımız projelerle Eyyübiye'nin çehresini değiştireceğiz. Değiştirmeyi hedeflemiş durumdayız. Hiç bir zorluktan korkmuyoruz. Yerleri çözüyoruz, projeleri hazırlıyoruz. Kaynak bulmak önemlidir. Sadece Eyyüp Peygamber Makamını ile Halil İbrahim Peygamber makamını bir birine bağlayan caddenin maliyeti 70 milyon TL'dir. Bunun kaynağını çözmemiz lazım. Milletin hakkını teslim etmem lazım. Bunun için gecikiyor ama sağlam bir şekilde ilerliyor. Fakat güzel olacak" diyerek Yenice Mesire alanın hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 106 dönümlük Yenice Mesire alanı içerisinde 1118 metre kauçuk zemin çocuk oyun alanı, 28 adet kamelya, 24 adet çeşme, 101 adet piknik masası, 84 adet çöp kovası, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 adet fitness ve 2 adet wc yapılacak.

Başkan Çiftçi beraberindeki Meclis Üyeleri ve Muhtarlarla birlikte Yenice'de yapımı devam eden semt pazarının çalışmalarını inceledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 13:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali kaya
Ali kaya - 7 yıl Önce

Bu bölgeye yapılacak en büyük katkı dogalgazı getirmek eğer doğalgaz eyyubiye ilçesine gelirse halk size minnettar olur saygılar

SIRADAKİ HABER

banner195