Title of a News Article

Yeniden eğitim başladı

 Yeniden eğitim başladı
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriye'nin Kobani kenti sınırında bulunan ve savaş nedeniyle yaklaşık 6 aydır kapalı bulunan sınır okullarında eğitim yeniden başladı.

IŞİD ve Kürt güçleri arasındaki çatışmalar ve sınır aşan mermiler nedeniyle Valilik kararıyla Kendirci İlkokulu, Mürşitpınar İlkokulu ve Mürşitpınar Orta Okulu'nda yaklaşık 6 ay önce okullar kapanmış, öğrenciler taşımalı olarak Yalınca İlk ve Ortaokullarına gönderilmeye başlandı. Sınır aşan ağır silahların mermilerinden zarar gören okullar, yapılan onarımın ardından yeniden eğitime başladı. İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demirbilek, okulun ilk gününde çocukları ziyaret ederek, sorunları olup olmadığını sordu.

Müdür Demirbilek ve Kaymakam Çiftçi, uzun bir aradan sonra öğrencilere, okullarında yeniden eğitime başlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Öğrenciler ise yeniden okullarına dönmenin ve kendi öğretmen ile arkadaşlarıyla birlikte derslere başlamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195