Title of a News Article

Yeşeren çınarlar projesi start aldı

.

Yeşeren çınarlar projesi start aldı
banner206

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaşlı Destek Programı (YADES)  kapsamında hazırlanan Yeşeren Çınarlar Projesi start aldı. Projenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Eğer gelişmek istiyorsak büyüklerin tecrübesini gençlerin enerjisi ile birleştirmemiz lazım" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan Yeşeren Çınarlar Projesi, düzenlenen törenle başladı. Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde düzenlenen törende konuşan Başkan Nihat Çiftçi, proje ile birlikte gençler ile yaşlıları bir araya getirerek tecrübe paylaşımı ve birliktelik sağlayacaklarını söyledi.

Toplum içerisinde olduğu gibi sosyal hayatın her alanında yaşlılarla iş birliğine dikkat çeken Başkan Çiftçi, "Projemiz çerçevesinde büyüklerimiz için neler yapabiliriz, onları nasıl mutlu edebiliriz, Şanlıurfa'da yaşayan büyüklerimizin neye ihtiyaçları var? Buları görebileceğiz. Aynı zamanda yaşlılarımıza gerek psikolojik, gerek sosyal, gerekse de ekonomik olarak destek sağlayacağız. Bizim büyüklerimizin tecrübelerinden istifade etmemiz lazım. Proje çerçevesinde adım adım bu şehri tarayacağız. Bu proje anlamlı bir proje niteliği taşıyor. Diğer projeler açısından da yol gösterici olmalı, heyecan uyandırsın ve başka projelerin hazırlanmasına da vesile olsun" dedi.

Başkan Çiftçi'nin ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici ise, "Bu projenin 65 yaş üstü vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz Bakanlık olarak hizmet modellerinde esasen kendi bulunduğu ortamda çözüm üretmeyi esas alırız. Burada da yaşlılarımızı esas olarak onlara yönelik hizmet gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

 

YEŞEREN ÇINARLAR PROJESİ

Proje Kapsamında;

1. 65 yaş üstü vatandaşların tespiti yapılacak                                                   

2. Durum ve ihtiyaç analizi yapılacak yapılan tespitler doğrultusunda:

3. İhtiyaç sahibi 2000 Aileye gıda paketi dağıtımı yapılacak

4. Tadilat gerektiren 125 Hanenin tadilatı yapılacak

5. 600 Kişiye proje ortaklarından biri olan Şanlıurfa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte evde bakım sağlık hizmeti sağlanacak.

6. Proje ile birlikte hayatında hiç uçağa binmemiş 65 yaş üstü ve engelli 200 vatandaşa uçakla Çanakkale gezisi düzenlenecek.

7. Sosyal hayata entegrelerini sağlamak amacıyla tarihi mekanlara ziyaretler düzenlenecek.

8. Dede ve ninelerin engelli çocuklarıyla birlikte 500 adet çınar ağacı dikimi gerçekleşecek.

9. Ulu çınarların hayat deneyimlerini aktarabilmeleri amacıyla gençlerle sohbet ortamı oluşturularak 'Deneyim Paylaşım Günleri ' düzenlenecek.

10.  65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Tiyatro Sinema günleri gerçekleştirilecek.

11. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Koordinasyon Merkezinde açılacak mesleki kurslarda bu vatandaşlara hem ürün üreterek aile bütçelerine katkıda bulunacak hem de keyifli vakit geçirme imkanı bulacaklar.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142