Title of a News Article

Yeşilay uyardı...

Yeşilay uyardı...
banner206

Eyyübiye Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilay gönüllüleri, uyuşturucu bonzai maddesine karşı toplumsal bilinç oluşması için açıklamalarda bulundular.

Samsat Hanı Restaurantta düzenlenen iftar yemeğine, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Türkiye Kızılay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, Kızılay Derneği Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı M. Talat Akay, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa il Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Baştabibi Dr. Ahmet Güzelçiçek, İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile Yeşilay şubesi yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi, gençleri zararlı alışkanlıklardankoruyan çalışmalara destek vermesinden dolayı tebrik eden Yeşilay Şube Başkanı Muharrem Çelik, gençler arasında son dönemde giderek yaygınlaşan sentetik uyuşturucu bonzai tehlikesine dikkat çekti.

 

Tek kullanım bile öldürüyor!

Bonzai maddesinin tek kullanımının bile ölüme sebep olduğunu, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da bir gencin de bu madde kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Çelik, “Bu uyuşturucu ticareti artık internet üzerinden yapılabilir hale gelmiş durumda. Tek seferde dahi ölüm riski taşıyan bu tehlikeli madde, gençlerimizi, çocuklarımızı yaşamdan koparmak için çok ucuz bedelle pazarlanıyor. Kokusuz olan bu maddeyi kullanan gençler, aile içersinde bile kolayca farkedilemiyor. Beyin, kalp ve akcigerde kalıcı hasarlar bırakan bonzai, Türkiye’ye Avrupa, Çin ve Kuzey Kıbrıs’tan giriyor” dedi.

Zararlı alışkanlıkların ve madde bağımlılığının önüne geçmenin en iyi yolunun, gençleri ve çocukları bu maddeden uzak tutmakla mümkün olduğunu söyleyen Çelik, “Çocuk ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumada en büyük görev aileye düşüyor” şeklinde konuştu.

 

Koruyucu tedbirleri önemsiyoruz

Başkan Muharrem Çelik şahsında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi’ni yürüttükleri çalışmalardan dolayı tebrik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, göreve geldikleri ilk günlerden itibaren zararlı alışkanlıklara karşı mücadele etmede gönüllü olduklarını ifade ederek, “Şanlıurfa Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer ilgili kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olararak, gençlerin bu gibi zararlı maddelere ulaşmasının engellenmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Çocukları ve gençleri bu alışkanlıklardan uzak tutmanın en önemli unsurlarından biri de onları koruyacak tedbirlerin alınmasıdır. Eyyübiye Belediyesi olarak çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması adına yapılan çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142