Title of a News Article

Yetim çocuklara giyim yardımı..

.

Yetim çocuklara giyim yardımı..
banner206

Eyyübiye Belediyesi ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından Suriyeli Yetimlere giyim yardımı yapıldı.

Eyyübiye Belediyesi ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun katkılarıyla Suriye'de ailesini kaybeden ve Türkiye'ye muhacir olarak gelip Şanlıurfa'da ikamet eden yetim çocuklara giyim yardımı yapıldı. Suriyeli yetimler kendilerine dağıtılan kıyafetlerle bayram sabahına umut dolu gözlerle uyanacak. Suriyeli yetim çocuklar için düzenlenen etkinliğe Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu yetkilisi Veysel Toprak, Eyyübiye Belediyesi Meclis Başkanı Handan Karataş, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar, İnsani Yardım Platformu çalışanları ve Suriyeli yetim çocuklar katıldı.  Suriyeli yetim çocuklar düzenlenen etkinlikte kıyafetlerini aldıktan sonra doyasıya eğlendi. İnsani Yardım Platformu'nda yapılan giyim yardımın ardından yetim çocuklara Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nde öğlen yemeği verildi. Yemeklerin ardından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılıp uğurlandı.

Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili İlhami Günbeği, "Dinimiz evlerin en hayırlısının içinde yetimin olduğu ve yine evlerin en hayırlısının yetime destek olunan evlerin olduğu şeklinde öğretilmiştir. Dünyanın birçok yerinde Suriye'de, Irak'ta, Arakan ‘da, Somali'de binlerce çocuğun olduğunu görmekteyiz. Şanlıurfa'ya da yaklaşık 600 bin Suriyeli muhacirin gelip ikamet ettiğini gördüğümüz zaman gerçek manada Suriyelilere muhacir ve Ensar kardeşliğinin de algılandığını iyice görmekteyiz. Suriyeli muhacirlerin de birçoğunun Eyyübiye sınırları içerisinde yaşadığını görüyoruz. Bayrama üç haftanın kaldığı bu günlerde yetimlere destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tabi yetimlere yapılan ve yapılacak olan yardımlar sadece Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarından beklememek gerekmektedir. Yetimlere yapılacak yardımlar bireysel olarak da desteklenmelidir. Biz Eyyübiye Belediyesi olarak 'Umut Masası' aracılığıyla Suriye'den gelen muhacirlere giyecek, yiyecek ve eğitimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Bugün de İnsani Yardım Platformu ile birlikte yapmış olduğumuz için buradayız. İnsani Yardım Platformu takdire şayan çalışmalar yapmaktadır. Biz de Eyyübiye Belediyesi olarak İnsani Yardım Platformuna gereken desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu yetkilisi Veysel Toprak, " Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu olarak her hafta olduğu gibi bu haftada yetim çocuklarımızı sevindirmeye devam diyoruz. Tabi yetim çocuk derken bizce bunun ifadesi bizce vatanlarından, yurtlarından olup muhacir duruma gelen kişilerdir. Ayrıca yetim çocuklarımıza baktığımız zaman bazıları annesini, bazıları ise babalarını kaybetmiş çocuklardır. Bizde bugün burada yetim çocuklarımızı sevindirmek için Eyyübiye Belediyesi'nin desteğini ile 180 çocuğumuza giyim, ayakkabı, yemek ve oyuncak vermiş olacağız. Yapılan yardımlarla bayram öncesi çocuklarımızı sevindirip evlerine yollamış olacağız. Biz platform olarak çalışmalarımız yıl içerisinde muhacir ailelerimizin en mağdurlarına sakat, mahkûm ve yetim kategorisinde olan günde 250-300 kişi yani 15 aileye giyim yardımında bulunuyoruz. Özellikle haftanın bir gününü yetimlere ayırmışız. Bugün biz bu yetim çocuklar için onlara yeni bir elbise yeni bir ayakkabı verip onları tebessüm ettirmek için büyük mücadele verip esnaflarımızdan ve hayırseverlerden yardım almaktayız. Bu çocuklarımız içinde tüm vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Bugün bu yetim çocuklarımızın giyinmesine vesile olan Eyyübiye Belediyesine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 19:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan  kaya
hakan kaya - 8 yıl Önce

Bari ramazan ayında bunlarin reklamını yapmayın belki yerini bulur

SIRADAKİ HABER

banner195