Title of a News Article

Yıkımına başlandı

Yıkımına başlandı
banner206
 Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in girişimleri sonucunda tarihi gün yüzüne çıkarma projesine destek sağlanarak, Tarihi Urfa Kalesinin çevresinde yer alan yapıların yıkımına başlandı.

8. Halil İbrahim Buluşmalarında Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz birlikte Balıklıgöl ve Kale Eteğinde incelemelerde bulunan Başkan Güvenç, konu hakkında bakanlardan destek istemişti. Bu görüşmelerin ardından bölgeye yatırım ve destek müjdesi veren Bakan Yılmaz, bakanlık nezdinde gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtmişti.

Verilen destekler neticesinde bölgede çalışmalarını başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, mülk sahipleriyle sağladığı uzlaşma ile 37 yapının yıkım startını verdi.

Balıklıgöl Platosunda Şanlıurfa’nın tarihini gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, bölgede yer alan 37 yapının mülk sahibiyle ile uzlaşarak, 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 354 adet yapının mülk sahipleriyle uzlaşma çalışmalarını sürdüren ekipler, aynı zamanda ilk etap yıkım çalışmalarına da devam ediyor.

Yıkım çalışmalarının başladığı alanda bulunan Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün, yapılan çalışmaların kapsamsı hakkında bilgi vererek, “Kale eteği güneyinde turizme kazandırma projesi çerçevesinde 354 adet yapının mülk sahibiyle uzlaşma çalışmalarını yürütüyoruz. Toplam 38 Milyon maliyetle Karacadağ Kalkınma Ajansına hazırlanan projeyle; uzlaştığımız 37 konutun yıkım çalışmalarına başladık. Kale eteğinin tamamında bir regülasyon çalışması sonucunda peyzajlandırıp, projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç’in Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’la yaptığı görüşmeler sonucunda Karacadağ Kalkınma Ajansı ile yapılacak çalışmayı projelendirip toplam 354 adet konutun yıkımını tamamlayacağız” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195