Title of a News Article

Yıldız'dan flaş açıklama...

Yıldız'dan flaş açıklama...
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız'dan Hızlı Tren Projesi ile ilgili bir paylaşım daha geldi. Hızlı Tren Projesi'nin Şanlıurfa'ya gelmeyeceği yönünde çıkan iddialarla ilgili konuşan Başkan Yıldız, "Hızlı Tren Projesi 2020 yılı içerisinde ihale edildi ve hayata geçirilmek için çalışmalara başlandı" dedi. 

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, bugünlerde yeniden sosyal medyada Hızlı Tren Projesi'nde Şanlıurfa'nın yer almayacağı şeklinde paylaşımlara cevap verdi. Bir süre önce Güneydoğu Televizyonu'nda Ana Haber Bülteni'nde Sunucu Halil Çap'ın "Hızlı tren Urfa'ye neden gelmiyor veya gelecek mi?" sorusuna yanıt verdiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Yıldız, şu ifadelere yer verdi; 

Sosyal medya üzerinden bilen, bilmeyen konuyla ilgili ilgisiz herkes kendi çapında bir yorum katarak, tüm siyasilerimizi içerisine alarak baştan aşağıyalan, algı, hikayelerle vatandaşlarımızın akıllarını boyamaya çalıştılar. Hızlı Tren Projesi 2020 yılı içerisinde ihale edildi ve hayata geçirilmek için çalışmalara başlandı. Kademeli bir şekilde bu illerimize proje uygulandıktan sonra takdir edersiniz ki oralar bitmeden Şanlıurfa'ya veya Mardin'e gidilebilir mi? Otobanda veya bir duble yolda bile kademe kademe, şehir şehir gelmiyor muyuz? Şanlıurfa ile ilgili kısım ise toplam 119 km hat uzunluğu var, saatte 200 km hızla çalışacak. Çift hat, elektrik ve sinyalli bir şekilde olacak. Şanlıurfa-Gaziantep arasında  2 Adet tünelimiz 2110 metre uzunluğunda olacak. Aynı şekilde 11 adet 4 Bin 665 metre viyadüğümüz var. Şuanda projenin ilerleme safhası yüzde 60'dır. Şanlıurfa ilimizin projeden çıkarıldığı iddia eden güruha sesleniyorum; Hangi bilgi, belge ve kaynağa danayanarak bunu söylüyorsunuz? Devam eden bir projenin utanmadan Şanlıurfa'nın projeden çıkarıldığını dile getiyorsunuz. Aynı şekilde hızlı tren Şanlıurfa'dan Mardin'e de gidecek. Gaziantep-Şanlıurfa projesinin ilerlemesi yüzde 60 seviyesinde, Şanlıurfa-Mardin Projesinin ilerleme seviyesi de yüzde 40 seviyelerinde. (URFASTAR) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195