Title of a News Article

Yılın ilk pamuğu satıldı

.

Yılın ilk pamuğu satıldı
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk kütlü pamuğu 20 liradan satıldı. Üretici altın ile ödüllendirildi.

Şanlıurfa’da yetişen sezonun ilk kütlü pamuğu Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda satıldı. Akçakale ilçesi’ne bağlı Geçitli Mahallesinde ikamet eden Necdet Sümer yetiştirdiği pamuğu Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda açık arrtırma usulü ile satışa sundu. Yılın ilk kütlü pamuğu Bülbül Pamuk firmasi yetkilisi Nahsal Bülbül tarafından sembolük olarak 20 liradan satın alındı. Yılın ilk pamuk üreticisi Necdet Sümer, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Sezonun ilk pamuğunun tüm üreticelere ve sanayicilere hayırlı olması temennisinde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, üretici Necdet Sümer’i tebrik etti.

Pamuğun stratejik bir ürün olduğunu ve hükümetin pamuğa büyük bir desteğinin olduğunun altını çizen Kaya; "Pamuktaki girdiler oldukça fazla. Hükümetimiz bu konuda üreticilerimize destekleme veriyor. Pamuğun temiz toplanması gerekiyor, hammadde olarak pamuğun bütün sektörlere katkısı var. Ürünümüz altın değerinde, üreticilerimizin pamuğu temiz toplaması gerekiyor çünkü stratejik bir ürün olan pamuğa muhtacız.” diye konuştu.

  

SURUÇ OVASI’NIN SULAMAYA AÇILMASI PAMUK ALANLARINI ARTTIRDI

Suruç Ovası’nın sulamaya açılması ile birlikte pamuk ekim alanlarının ve veriminin arttığını ifade eden Başkan Kaya; "Geçtiğimiz yıl 1 milyon 850 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapılmış bu yıl ise yaklaşık 2 milyon 300 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapıldı. Bu oldukça büyük bir rakam. Hükümetimizin pamuğa çok desteklemesi var. Pamuğun kıymetini bilmemiz lazım Şanlıurfa’da üretilen pamuk kalite yönünden süper. Bu ürünün kıymetini bilelim hem kaliteli yetiştirelim hem de temiz toplayalım, Suruç Ovasının sulaması pamuk ekim alanının ve veriminin artmasına neden oldu. Bu ülkemiz ve ilimiz için bir şans, daha kliteli yetiştirmeye çalışalım bu yılın bereketli geçmesini diliyorum.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195