Title of a News Article

Yıllar sonra yeniden duydu

 Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında 10 milyonuncu kimlik kartı verilerek Türkiye gündemine oturan Şanlıurfa Bozova nüfusuna kayıtlı Mehmet Kılıç’ın 14 yaşındaki işitme engelli çocuğu Ahmet Kılıç, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in devreye girmesiyle yıllar sonra yeniden duydu.

10 Milyonuncu kimlik kartı teslim töreninde yaptığı konuşmada, yaşanan gelişmeyi anlatan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, herhangi bir sorununda kamu idaresine başvuran her vatandaşın birinci sınıf hizmet alması için tüm imkânların seferber olacağın bir kez daha hatırlattı.

10 milyonuncu kimlik kartı programının başka bir hayra daha vesile olduğunu belirten Vali Erin, Ahmet Kılıç’ın işitme sorununu nasıl çözdüklerini anlattı.

Türkiye Cumhuriyetinin son yirmi yılda akla hayale gelmeyecek, batılı ülkelerin hepsinin planlamalarını altüst edecek gelişme ve büyüme eğilimi gösterdiğini, buna bağlı olarak devletin güçlendiğini, zenginleştiğini ve sosyal devlet anlayışının en iyi şekilde uygulanır hale geldiğini ifade eden Vali Erin, “Özel sektöre yönelik teşvik programları uygulamaya konurken, bir taraftan da belirli bir gelire sahip olmayan, geliriyle sıkıntı yaşayan, engelli olan veya engelli aile bireyine sahip olan, belli bir yaşın üzerinde olan, yardım edilmesi gereken vatandaşın evine ulaşmadığımız hiçbir tanesinin olmamasını büyük bir onurla ifade edebiliriz. Yirmi yıl önce böyle değildi. Eğitim yardımından, sağlık yardımına, engelli bakımından çocuk yardımına, yaşlı bakım yardımına kadar her türlü desteği verebilme yeteneğine sahip ve bunu kimseden esirgemiyor. Mehmet Kılıç kardeşimizin de işitme engelli bir evladı vardı. Bugün aramızda. Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Kılıç beyefendiye kimlik kartını teslim edeceğiz dediğinde Kaymakamımızla birlikte bu ailemizin maddi durumunu gözden geçirdik. Bu evladımızın daha önce işitme kaybının ortadan kaldırılması için bir işitme cihazı verildiğini ancak bunun artık randımanlı olmadığını bu vesile ile yaptırdığımız muayene sonunda öğrendik. Vatandaşın hepsine yetişemiyoruz, hepsine ulaşamıyoruz. Ulaşamadığımız yetimler, ulaşamadığımız fakirler, kimsesizler! Hakkınızı helal edin. Ama bilin ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin sorumlu makamlarında oturanlar olarak, o ailelerin sağlık ve esenlik içerisinde çocuklarıyla hayatlarını idame ettirmesinin sorumluluğunu her an sırtımızda hissediyoruz. Bu konuda bir vebal varsa, sadece bize ait değildir. O vebal, mahalledeki muhtarlarımızdan akil dediğimiz insanlarımızın hepsine aittir. Erişemediğimiz, yardım elini uzatamadığımız bir tane yetim, bir tane öksüz kalmasın” dedi.

2003 Yılında dünyaya gelen oğlu Ahmet’in, işitme engelli olduğunu öğrendiklerinde o zamanki imkânlarıyla kulak içi cihaz uygulaması yapıldığını ve aradan geçen yıllarda cihazın iş göremez hale gelmesiyle çocuğunun işitme yetisini kaybettiğini belirten Mehmet Kılıç, 10 milyonuncu kimlik kartı teslimi için daha önce görüştüğü Vali Abdullah Erin’e durumu anlatmıştı.

Vali Erin’in devreye girmesiyle doktor muayeneleri gerçekleştirilen ve yeni işitme cihazı temin edilen Ahmet Kılıç, yıllar sonra tekrar işitmeye başladı.

Kimlik kartı teslim töreninden sonra öğlen yemeğinde Vali Erin ile buluşan Kılıç ailesi, Vali Erin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Devletin, tüm kurumlarıyla vatandaşının emrinde olduğunu söyleyen Vali Erin, işitme mutluluğunu yaşayan Ahmet Kılıç’a sağlıklı ve uzun ömürler diledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195