Title of a News Article

Yılmaz Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

.

AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Biz yerel yönetimlere çok önem veren siyasi bir partiyiz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte bulunan AK Parti Ekonomi İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte belediyeyi ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Genel Sekreter Yardımcıları tarafından karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Şeref defterini imzalayan Yılmaz, Yerel yönetimlere büyük bir önem verdiklerini söyledi.

 

YEREL YÖNETİMLER KENTİN KALKINMASINDA ÖNCÜ KURUMLARDIR

Bir şehrin kalkınmasında yerel yönetimlerin öncü kurumlar olduğunu ifade eden AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yerel yönetimler sadece şehrin fiziki ihtiyaçlarını karşılayan kurumlar değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik kalkınmanın ve özellikle yerel kalkınmanın da öncü kurumlarıdır. Biz yerel yönetimlere çok önem veren siyasi bir partiyiz. AK Parti bir anlamda yerel yönetimlerden doğarak, büyüyerek merkezi idareye geldi. Yerel yönetimlerdeki başarısıyla, çalışmalarıyla halkın güvenini kazanan Cumhurbaşkanımız ve o dönemki ekip zaman içerisinde merkezi idarede de ülke genelinde halkımızın yine güveniyle büyük hizmetler yaptı. Önümüzdeki süreçlerde de en fazla önem verdiğimiz planlardan biri de yerel yönetimlerdir. Bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gören, güzel şehir ortamları, yaşanabilir ortamları oluşturan yönetimler diğer taraftan da insanımızın gönlüne dokunan sadece fiziki hizmetler vermekle kalmayan gönlüne dokunan, özellikle gariplere sahip çıkan, her köşede yaşayan vatandaşlarımıza ulaşan ve onlarla gönül bağı kuran yerel yönetim bizim temel yaklaşımımızdır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz bu anlamda çok çok önemli işler yaptı. Şanlıurfa çok büyük bir ilimiz, hem alan itibariyle hem de nüfus itibariyle büyük bir ilimizdir. Maalesef geçmişte AK Parti öncesi dönemlerde büyük ihmallerin, büyük ihtiyaçların olduğu bir ilimizdi ve son 15 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun Şanlıurfa'ya duyduğu büyük sevgi ve büyük ilgi ile birlikte çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Sadece, sulama, GAP ve ekonomik yatırımlarda değil yerel yönetimler ve şehirleşme anlamında da çok önemli hamleler gerçekleştirdik. Bir taraftan geçmişin ihmallerini, açıklarını kapatmaya çalışıyoruz diğer taraftan da bu günün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Bu büyük çalışmada emeği geçen Büyükşehir Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

 

SURİYELİ BARINDIRAN ŞEHRİN BELEDİYELERİNİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Suriyeli misafirlere yönelik AK Parti hükümeti ve yerel yönetimler tarafından yapılan yardımlar ve proje çalışmalarını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Suriye'den gelen kardeşlerimizle ilgili bir taraftan merkezi yönetim olarak belli yatırımlar yapılıyor AFAD  kanalıyla, diğer taraftan da yerel yönetimlerimizin üzerinde de belli bir maliyet ve mali külfet oluşuyor ister istemez geçmişte bunu dikkate alarak özellikle nüfusunun yüzde 10'ndan fazla Suriyeli misafir eden belediyelerimize belli bir miktar sağlamıştık. Belediyelerimizin bu anlamda yaptıkları projeler özellikle mülteci meseleleri ile daha yoğun ilgilenen belediyelerimizin ihtiyaçlarına da bu gözle bakıyoruz. Bu ihtiyaçların karşılanması yönünde de imkanlar dahilinde elbette gerekli çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

 

PLAN VE PROJELERDEN İSTİFADE EDECEĞİZ

AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı Şanlıurfa'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı Şanlıurfa'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şanlıurfa'nın kalkınması ve ekonomisi anlamında bu gün yapabileceği çalışmalar noktasında en üst derecede şehir olarak yapılacak olan programlarla istifade edeceğiz. Bu yoğunluk içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı ziyaretinden dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, günün anısına Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a hediye takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142