Title of a News Article

Yılmaz; “Yıkmakla da övünüyoruz”

 Yılmaz; “Yıkmakla da övünüyoruz”
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Urfa Kale eteğinde istimlâk edilen evler ve yapılan yol çalışmalarını inceledi. Urfa Kale eteğinde 275 tane evin istimlak edildiğini ve buna 26 Milyon TL kaynak aktarıldığını belirterek, “Sadece yapmakla övünmüyoruz, yıkmakla da övünüyoruz” dedi.

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Bakan Faruk Çelik ve Cevdet Yılmaz’a incelemeler esnasında Şanlıurfa Milletvekilleri Abdulkerim Gök, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla eşlik etti. Başkan Güvenç, kale eteğinde sürdürülen istimlak çalışmaları ve yol çalışmaları hakkında Bakanlara bilgiler verdi.

Bakan Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, on yıllar boyunca buraların çok çarpık yapılaşmaya maruz kaldığını belirterek, “AK Parti’nin iktidarları döneminde tarihimize, kültürümüze, şehirlerimize sahip çıkmaya başladık. Bu çerçevede de cazibe merkezleri dediğimiz bir program oluşturduk. Özellikle de Urfa gibi tarihi şehirlerimiz için özel bir program bu. Bu kapsamda da geçmişte valiliklerimize, büyükşehirlerimize destekelr sunuyoruz. Kalenin eteğinde 275 tane evi kamulaştırıp yıktık, bu evlerin yıkımı için 26 Milyon TL kaynak kullandık. Yapmakla övünmüyoruz, yıkmakla övünüyoruz.  Bazı yerlerde yapmakla övünüyoruz, bazı yerlerde de yıkmakla övünüyoruz. Burada yıkmakla övündüğümüz bir durum var, çok çarpık bir yapılaşma var” dedi.

Yılmaz, “Bir taraftan o Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu, kimliğini ortaya çıkarıyoruz, bir taraftan da Şanlıurfa’yı turizm açısından aş, iş, istihdam açısından çok cazip bir hale getiriyoruz” diyerek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Çok daha yaşanabilir bir şehir ortamı oluşturuyoruz. Bu tek projemiz değil tabiî ki, bunun dışında da sokak sağlıklaştırma projelerimiz var, GAP Vadisi ile ilgili çizimler yaptırıyoruz ayrıca bu kültürel ve turistik potansiyeli tanıtıcı bir takım projeler uyguluyoruz. Karacadağ Kalkınma Ajansı bu işlerin altyapısı hazırlıyor. Bu projenin ilk aşamasını başarıyla tamamladık, şimdi ikinci aşamaya geçeceğiz. İkinci aşamada da kalan bir takım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Urfa, bu kadim şehir özelliğiyle 21. yüzyılda yeniden yükseliyor.”

Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik ise yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da kentsel dönüşümün Büyükşehir ile birlikte devam edeceğinin müjdesini vererek, “Şanlıurfa’nın mdern bir şehir olabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye ifade etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195