Title of a News Article

Yırtık çoraplı şehit kızları büyüdü

.

Yırtık çoraplı şehit kızları büyüdü
banner206

ŞIRNAK'ta 7 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü PKK’lılar tarafından şehit edilen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un cenazesinde amcalarının kucağında yalın ayak ve yırtık çorapla görüntülenen çocukları Güneş ve Zeliha, şimdi babalarının adını taşıyan okulda eğitim görüyor.

Eyyübiye ilçesinin Beşat Mahallesi’nde yaşayan Aksoy ailesinin 22 yaşındaki 2 kız çocuğu babası Piyade Onbaşı Kasım Aksoy terhisine 20 gün kala 7 Ekim 2007 tarihinde Şırnak’ın Gabar Dağı'nda birliğin pusuya düşürülmesi soncu 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Şehit Kasım Aksoy'un o dönem 2 ve 3 yaşında olan kızları Zeliha ile Güneş Aksoy, cenaze törenine yalın ayak ve yırtık çorapla katılmış ve tüm ülkeyi ağlatmıştı. Yürek burkan bu görüntünün ardından yurt içi ve yurtdışında yardım kampanyaları düzenlenerek, şehit ailesine katkı sunulmuş ve kızlara birer daire satın alınmıştı. Şehidin 2 kardeşi kamu kurumlarında işe yerleştirilirken Beşat Mahallesi'ndeki ilkokula da Şehit Kasım Aksoy’un adı verilmişti.

 

OKULA BAŞLADILAR

Türkiye'yi derinden etkileyen görüntülerinin ardından Irak'ın kuzeyine 21 Şubat 2008 tarihinde başlatılan kara harekatına da şehit onbaşının kızlarından Güneş'in adı verilmişti.

Bugün 12 yaşına gelen Güneş ile 11 yaşındaki Zeliha babalarının adının verildiği okulda eğitim görüyor. Hiçbir sıkıntılarının olmadığını sadece baba özlemini çektiğini ifade eden Güneş ve Zeliha, büyüyünce öğretmen olmak istiyor.

Eşinin şehit düşmesinden sonra çocuklarına hem annelik, hem de babalık yaptığını belirten Fatma Aksoy ise bölgede devam eden çatışmaların biran önce son verilmesini isteyerek, "Ne asker, ne polis hiçbir çocuğun annesiz ve babasız kalmasını istemiyorum. Çocukların yetim büyümesi kadar acı bir şey yok" dedi.

Şehidin kardeşi Yasin Aksoy ise cenaze töreninde Türkiye'ye ağlatan yeğenlerinin fotoğrafı ile hayatlarının değiştiğini belirterek, "Güneş ve Zeliha ile hem biz, hem de devletimiz ilgileniyor. Onlara herkes sahip çıktı ve bugün çok iyi durumdayız" dedi.

Şehidin kızları ise sık sık mahalle mezarlığındaki babalarının şehit mezarını ziyaret ederek dua ediyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195