Title of a News Article

Yollar güçleniyor

 Yollar güçleniyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını hızlandırmak için yeni yollar açarken, deforme olmuş kırsal yollarda da bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Şanlıurfa-Mardin Karayolu 2. Km’sinde Jandarma Alay Komutanlığı karşısında 25 metre genişliğinde yeni yol açma çalışmalarına başlarken, diğer yandan da Mardin-Diyarbakır Çevreyolu’na alternatif olacak 50 metre’lik yolu da Cumhuriyet Parkı yanında açmak için çalışmalara başladı.

İş makinelerinin aralıksız olarak mesai yaptığı bölgede açılacak olan yollar sayesinde yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm üretmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıca Şanlıurfa Müzesi önünde yolu duble yola dönüştürme çalışması sürüyor.

 

İPEKYOL’DAKİ YOL ÇÖKMESİ ONARILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  İpek yolu güzergâhında Balıklıgöl Devlet Hastanesi kavşağında yolda meydana gelen çökmeyi ortadan kaldırmak için bakım ve onarım çalışması başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler, çökmenin meydana geldiği yolu trafiğe kapatarak, kazı çalışması başlattı. Yapılan kazı çalışmasında çökmenin oluştuğu yerdeki asfalt ve eski malzeme kamyonlarla tahliye edilirken mevcut yere daha dayanıklı malzeme konuldu.

Trafik akışının servis yolundan sağlandığı mevkide çalışmalarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi malzemesi serilerek sertleştirilen yerin asfaltını yaparak yolu tekrar trafiğe açtı. 

 

KIRSAL YOLLARDA GENİŞLETME-GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Eyyübiye İlçesi’nde bazı kırsal yollarda bakım ve onarım çalışması sürüyor.

Oğulbey-Perşembe-Yeniköy-Kısas Mahallelerini Şanlıurfa-Mardin Karayoluna bağlayan 8,5 Km’lik kırsal yolda, genişletme çalışması yapan ekipler, ayrıca yolun altyapısını da güçlendiriyor.

Öte yandan Eyyübiye İlçesi’ne bağlı Derinkuyu Mahallesinde, Karaali Kaplıcaları güzergahında 3,5 km’lik yolda da bakım ve onarım çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, adeta köstebek yuvasına dönen yolu stabilize malzeme ile kullanılır hale getiriyor.

Her iki yolun mevcut halinin eskiden kullanılamaz durumda olduğunu belirten bölge sakinleri, yolda yapılan genişletme ve güçlendirme çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler ayrıca Viranşehir’de Türkeli- Çiğdem Mahallelerini birbirine bağlayan 6 kilometrelik yolda stabilize çalışmasına devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195