Title of a News Article

YPG, 30 IŞİD'liyi böyle esir aldı

 IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları devam ederken YPG ve IŞİD arasındaki sokak çatışması da sürüyor. YPG'nin dün 30 IŞİD militanını esir aldığı anlar görüntüledi.

IŞİD'in saldrılarına karşı Kobani'yi savunan YPG'nin günlerdir süren kuşatmaya karşı ilk kez atağa geçtiği öğrenilirken sokak savaşında 30 IŞİD militanını esir aldığı ve bir binaya soktuğu anlar görüntülendi.

 

"BOMBARDIMAN IŞİD'E BÜYÜK HASAR VERDİ”

IŞİD saldırıları basladığı günden beri ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini söyleyen Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo, ''Bu Sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD'e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler. Biz de bugün itibariyle saldırıya geçtik" şeklinde konuştu.

 

YPG'LİLER, IŞID MENSUPLARINI ESİR ALDI

Öte yandan çatışmaların güneyde şiddetlendiği Kobani'nin batısında dün öğleden sonra YPG tarafından esir alınan yaklaşık 30 IŞİD üyesi görüntülendi. Tek sıra halinde yürütülen IŞİD mensupları daha sonra bir binanın duvarının dibine götürülüp buraya oturtuldu. Kısa bir süre sonra da kent merkezinden gelen bir grup YPG'lin, esir alınan IŞİD militanlarını bir binaya soktukları görüldü.

 

YPG: IŞİD'E KARŞI SALDIRI POZİSYONUNA GEÇTİK

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, YPG güçlerinin son 24 saat içinde IŞİD'in saldırısını durduklarını ve savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi. (haberler.com)

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 22:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195