Title of a News Article

Yüreğiyle Somayı çizdi

Şanlıurfa'da lise öğrencisi Şeyma Demir'in Soma'daki maden işçileri için çizdiği resim büyük beğeni topladı.

Yüreğiyle Somayı çizdi
banner206
 Şanlıurfa'da lise öğrencisi Şeyma Demir, Zonguldaklı madenci kızı Nihal Acar'ın yaptığı resimden ilham alarak, Soma'daki faciayı çizdi.

KURS EĞİTMENLERİ BEĞENDİ

Şanlıurfa'da kız Meslek Lisesi 9. sınıfta okuyan Şeyma Demir, Zonguldak'ta babası madende çalışan Erdemir Anadolu Lisesi öğrencisi Nihal Acar'ın yaptığı resimden ilham alarak, Soma'da meydana gelen maden kazasını çizdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan resim kursunda eğitim gören Demir, resimde kafasında bareti bulunan madencinin kolunu alttan yanan kömüre yaslayarak, eşi ve çocuklarına baktığı anı tasvir etti. Demir, resmi tamamladıktan sonra kurs eğitmenlerine gösterdi. Kurs hocaları tarafından çok beğenilen resim, 19 Mayıs tarihinde açılan 19 Mayıs Gençlik Sergisi'ne alındı. Demir'in sergilenen resmi Atatürk19 Mayısve yöresel temaların yer aldığı Kara Kalem, yağlı boya ve çeşitli tekniklerle yapılan 50 tablo arasında büyük ilgi görüyor.

"NE KADAR ÜZÜLDÜKLERİNİ GÖZÜMDE CANLANDIRDIM"

Yaklaşık 15 dakikada resmi çizdiğini anlatan Demir, "Televizyonda görmüştüm. Bir madencinin çocuğu, resim yapmış. Onu gördüm.Soma'daki yaşanan facianın üzüntüsünü de kendimde hissettim. 'O madencilerin arasında benim de babam olabilir' diye düşündüm. Ölen madencilerin ailelerini ne kadar üzüldüğünü gözümde canlandırdım. Böyle bir resim ortaya çıktı. Bu resim Soma için ne kadar üzüldüğümüzü bir nebze olsun gösterebilir. Biz ne kadar üzülsek de olan ailelerine oluyor tabi. Bu resimle bugünkü üzüntünün unutulmamasını istedim" dedi.

Demir, sergide normalde 19 Mayıs temalı resimlerin yer aldığını ve öğretmenlerinin çok beğendiği için Soma'yla ilgili olan çalışmasının da sergilendiğini sözlerine ekledi.

Demir'in kurs öğretmenleri ve diğer kursiyerler de çok beğendikleri resmin dikkat çektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195