Title of a News Article

Yürek yakan dram!

.

Yürek yakan dram!
banner206
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bir apartmanın kazan dairesinde kalan Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi, görenlerin içini burkuyor.
Ambar olarak kullanılan tek gözlü bir odaya yerleşen Suriyeli aile, kazana sadece 3 metre mesafede yaşam mücadelesi veriyor. Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş tarafından ziyaret edilen aileye süt ve gıda yardımında bulunuldu. Aileyi iki kezdir ziyaret ettiğini ifade eden Karadaş, ailenin durumunun çok kötü olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Aileden haberdar olunca gelip ziyaret ettim. Aile reisi kazan yakarak cüzi bir para alıyor. Kaldıkları birkaç metrekarelik odanın kapısı ile kazan arasında 3 metre mesafe var. Kazandan kömür dumanı çıkıyor. İçerde keskin bir karbon monoksit kokusu var. Aile için çok endişeleniyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ailenin bu şartlarda burada yaşaması mümkün değil. Allah korusun aile kömürden zehirlenebilir."
"Suriyeli mazlumlara yardım etmeye çalışıyoruz" diyen Karadaş, imkanlarının çok kısıtlı olduğunu ve aileye daha fazla yardım edemediklerini kaydetti.
"KÖMÜRDEN ÜSTÜMÜZ BAŞIMIZ SİMSİYAH"
Kendilerini ziyaret eden Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş’a teşekkür eden iki çocuk annesi Suriyeli Vefa, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Savaştan kaçtıktan sonra bir süre sokakta kaldıklarını kaydeden Vefa, havanın soğuk olmasından dolayı apartmanın kömürlüğüne sığındıklarını belirtti. Suriyeli Vefa şunları kaydetti:
"Allah’a şükürler olsun başımızı sokacak ve bir parça ekmek yiyecek imkanı buluyoruz. Suriye’de daha perişan durumdaydık. Burada kömürlükte kaldığımız için ellerimiz ve yüzlerimiz hep simsiyah. Çocuklarımızın çamaşırlarını elemlerimle yıkıyorum. Sıcak su bulmak bizim için çok sıkıntı."

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195