Title of a News Article

Zafer Bayramı Urfa’da kutlanıyor

.

Zafer Bayramı Urfa’da kutlanıyor
banner206

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ‘Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

 

UĞUR BUDAK

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü Şanlıurfa’da kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında sabah ilk olarak ‘Şehitler Anıtı’nda çelenk sunam töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, AK Parti Şanlıurfa il başkan vekili Cemil Çadak, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa il Müdürü Şaban Kalafat, Tarım Gıda ve Hayvancılık il Müdürü Murat Çakmaklı, SGK il Müdürü İsmail Ünlü, Vali yardımcıları Mehmet keklik, Ufuk Akıl, Cengizhan yılmaz, Şanlıurfaspor kulüp Başkanı İsmail Bağıban, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Abdülkadir Açar, GAP Kalkınma Bölge Müdürü Hasan Kılıç, Gençlik spor il Müdürü Hakan Keşküş,  kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer bayramı ile ilgili mesajlarının okunduğu törende, Vali Tuna, Tugay Komutanı Köseali ve Başkan Çiftçi tarafından ‘Şehitler Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

Vali Tuna tebrikleri kabul etti

Program, daha sonra Şanlıurfa Valiliğinde devam etti. Vali Tuna, Zafer Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada, “30 Ağustos Zafer Bayramımızı gösterdiği şanlı kahramanlık ile Şanlı unvanını alan ilimizde coşkuyla birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururu ve sevincini yaşıyoruz. Bu bayramlar bizim için hem bu günlere gelmemizi temin eden, bu toprakları kanlarıyla sulayarak vatan kılıp bize emanet eden ecdadımızı ve şehitlerimizi anmak için bir vesiledir. Hem de çocuklarımıza vereceğimiz milli şuur bilincine vesiledir. Geçmişimizi kesinlikle unutmayacağız, gelecek için de çok büyük hedeflerimiz olacak. Medeniyetimizin şiarı insanı yaşat ki devlet yaşasın. Dünya üzerinde ecdadımızı her zaman insanların huzuru için çalışmışlardır. Bu vesileyle ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

 BAŞKAN ÇİFTÇİ, "VATANIMIZIN GELİŞMESİ İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ"

Ardından bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise: “Şanlıurfalı hemşerilerimin Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu millet birçok zafere imza atmıştır. Biz de bu zafere layık olma noktasında vatanımızın gelişmesi için adımlar atıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” diye konuştu.  

Bu arada her yıl düzenlenen ve tankların da katıldığı ‘resmigeçit töreni’ bu yıl 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden dolayı yapılmayacak.

Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla akşam ezanının ardından şehitler adına mevlit okutulacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142