Title of a News Article

Ziraat Odaları tavrını belirledi

.

Ziraat Odaları tavrını belirledi
banner206

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanlığında 81 ilde Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulları ile birlikte Şanlıurfa merkez ve 11 ilçe Ziraat Odası basın açıklamasında bulunarak ‘darbenin karşısında, Demokrasi ve Milli İradenin yanında olduğunu açıkladı. Açıklama ile 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması sert bir dille kınanıp lanetlendi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin “Darbenin Karşısında; Demokrasinin

ve Milli İradenin Yanındayız” başlıklı bildirisi 81 ilde aynı anda okunup, yapılan basın toplantılarıyla Genel Merkez’de Genel Başkan Şemsi Bayraktar, 81 ilde de Ziraat Odaları il koordinasyon kurulu başkanları tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Olarak Merkez ve 11 İlçe Ziraat Odası Başkanları 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması kınanarak, demokrasiden ve milli iraden yana olduğu vurgulandı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar tarafından yapılan açıklamada 766 ziraat odası ve bu odalara kayıtlı 4,5 Milyon Çiftçi adına 15 Temmuz gecesi yaşanan kalleş darbe girişiminin karşısında, demokrasi ve mili iradenin yanında olunduğu belirtildi.

Şanlıurfa Ziraat Odasında gerçekleşen basın açıklamasına Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Birecik Ziraat Odası Başkanı Abdulcelil Arıcı, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Halfeti Ziraat Odası Başkanı Hasari Baysöz, Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, oda meclis üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar açıklamasında darbe girişimini bir ülkeye bir ihanet olarak nitelendirerek, ‘Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir.’ Dedi.

İpar açıklamasının devamında darbe girişimi haberi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.

Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız.’ Dedi.

 

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu olarak yapılan basın açıklmasının devamı ise şöyle; 

 

 

 “DARBENİN KARŞISINDA;

DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ”

 

1- Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık.

2-  Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz.

3- Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir.

4- Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.

Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız. 

5- Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi istikrar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe girişimi, bu ülkeye yapılabilecek en büyük düşmanlıktır.

6- İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında Meclis’i terk etmemesi, demokrasimiz açısından çok büyük kazanımdır. Artık demokrasimizin büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir.

 

Bundan sonra;

7- Darbe girişimine karşı milletçe gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ikliminin bundan böyle de devam ettirilecek bir sürece sokulmasına her kesim yardımcı olmalıdır.

8- Toplumda çatışmaya, ayrışmaya yol açabilecek eylem ve söylemlerden mutlaka kaçınılmalı; bu hassas dönemde provokatörlere karşı toplumumuzun her kesimi her zamankinden daha dikkatli olmalıdır.

9- Hain planları yapanlar, bu planı uygulamak üzere harekete geçerek kendi halkına kurşun yağdıran üniformalı teröristler ile bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayan, hiçbir suçu ve günahı bulunmayan masumlar, çok kısa sürede ayrıştırılmalıdır. Korumakla görevli olduğu kendi milletine mermi yağdıran hain çetenin üyeleri hak ettikleri cezaya en kısa süre içinde çarptırılmalı, milletin vicdanı rahatlatılmalıdır.

10- Ülkemizin dört bir yanında terör örgütleriyle büyük bir mücadele verdiğimiz ve bu mücadelede büyük başarılar edilmekte olduğu asla dikkatlerden uzak tutulmamalıdır.  İç ve dış mihraklı teröre karşı yürütülen operasyonların, elde edilen başarıların milletin bağrından çıkan gerçek kahramanlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün unsurları ve Emniyet Teşkilatımızın bütün birimlerince omuz omuza birlikte yürütüldüğü asla unutulmamalıdır.

11- Terör operasyonlarında birbirlerine siper olan, koyun koyuna aynı şehadet şerbetini içen Mehmetçiklerimizin ve polislerimizin ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruyacak, tek yasal güç olduğu asla hatırdan çıkarılmamalı, bu iki güzide kurumumuzun işbirliğine gölge düşürebilecek her türlü söylemden uzak durulmalıdır.

12- Anlaşılmıştır ki hain plana; şanlı ordumuzun vatansever subay, astsubay ve erlerinin büyük bölümü, ettikleri yemine bağlı kalarak canları pahasına ve onurlu bir şekilde karşı çıkmıştır.

13- Kahraman ordumuz, vatansever askerlerimiz yıpratılmamalıdır. Bütün milletimizin tıpkı darbecilere karşı omuz omuza verdiği mücadelede olduğu gibi, öncelikle devletimizin de vereceği destekle, askerimizin ve polisimizin morallerini en yüksek seviyeye çıkaracak adımlar, aynı kararlılıkla ve bütün milletimizce atılmalıdır.

14- 15 Temmuz tarihi bir yanıyla kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. Ancak bu tarih, bir yanıyla da bundan böyle, demokrasi şehitlerinin ve milletin devletiyle bir ve tek vücut olarak kendi iradesine sahip çıktığı bir tarih olarak anılacaktır.

15- Gelecek nesillerce de asla unutulmaması gereken 15 Temmuz tarihi, “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü” olarak ilan edilmelidir. 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142