Title of a News Article

Canpolat 101'inci yılı kutladı

Canpolat 101'inci yılı kutladı
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “11 Nisan 1920 günü, Urfalıların birlik ve beraberliğinin düşmana karşı kazandığı istiklal madalyasını, tarihin boynuna astığı gündür” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Canpolat, 101 yıl önce ecdadımızın kanıyla, canıyla verdiği mücadele sonucunda bu toprakları özgürleştirdiğini hatırlattı. İstiklal ruhunu yaşatmanın bir vefa borcu olduğunun da altını çizen Başkan Canpolat, mesajında şunları kaydetti:

“Geçmişten günümüze, her alanda şanını hakkıyla omuzunda taşıyan şehrimiz Urfa; tarım, bilim, kültür, inanç ve tarihin merkezi olmakla sadece ülkemizde değil, dünya haritasında da dikkat çeken şehirlerin başında gelmiştir. Urfa, tarihin sıfır noktasından bugüne, dünya mirasına sunduğu değerlerle birlikte, düşman işgaline karşı verdiği kurtuluş mücadelesiyle de adını tarihe yazmanın haklı gururunu yaşamıştır. Bu şehrin işgalden kurtuluşu için sergiledikleri destansı mücadeleyi tarihin sayfalarına kanıyla, canıyla işleyen dedelerimizin bizlere emanet ettiği bu onurlu duruşu, gelecek nesillere taşımanın gayreti içinde olacağız. 11 Nisan 1920 günü, Urfalıların birlik ve beraberliğinin düşmana karşı kazandığı istiklal madalyasını, tarihin boynuna astığı gündür. Şanlı dedelerimizin destan yazan istiklal ruhunu yaşatmak vefa borcumuz, o ruhu cennet vatanımızın her karşısında yaşamak da en asil ödevimiz olacaktır. Bu duygularla, kendi çabalarıyla, yekvücut halde düşmanı şehrimizden kovan şehit ve gazilerimizin, şehrimizi şanlı kılan onurlu mücadelelerini ve aziz hatıralarını, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 11 Nisan, Urfa’nın şanlı günü kutlu olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195