Title of a News Article

Canpolat'tan kutlama...

Canpolat'tan kutlama...
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününün 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Canpolat, “Tam 100 yıl önce aziz milletimizin dahili ve harici düşmanlara karşı verdiği kurtuluş mücadelesini, vatan, bayrak ve millet aşkıyla yazdığı İstiklal Marşında dile getiren Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” sözleriyle başladığı mesajında şunları kaydetti:

“Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan, şüheda’ diyerek, dedelerimizin bu vatan için şehit oluşunu kalbiyle şiire mühürleyen şair, “Eş hele bir dağları örten karı, Ot değil onlar dedenin saçları.” ve “Bastığın yerleri, ‘toprak’ diyerek, geçme, tanı!” diyerek de bize miras bırakılan bu vatanın her karışına sahip çıkmamız gerektiğini ilham etmiştir. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen Milli Marş’ın 100. yılı, yine aziz milletimizin vekaletinden müteşekkil Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, şiirin ve şairin âli hatırına, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edilmiştir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.” dizeleriyle, ecdadımızın dize getirdiği düşman karşısındaki destansı kararlılığını, milletimizin topyekun duygularıyla, bu şiirinde resmetmiştir. Milli Marş’ın her bir mısraında ihtiva edilen duyguların, kararlılığın ve mücadelenin her daim irademizde tecelli etmesiyle ancak istiklalimiz ebedi olacaktır. Bu duygularla, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, aziz milletimizin istiklalini ebedi, istikbalini bedii kılsın.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195