Title of a News Article

Başkan Aslan ilk zili çaldı

Başkan Aslan ilk zili çaldı
banner206

Hilvan’da 2020-2021 Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın çaldığı ders zili ile başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle Hilvan Cumhuriyet İlkokulunda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde sınıfa alındı.

Korona Virüs salgını nedeniyle gruplar halinde ilk hafta ilkokul 1’nci sınıflarda “1 gün yüz yüze eğitim” olacak şekilde yapılacak eğitim ile ilgili açıklamada bulunan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan ‘Ana okullarda ve 1’nci sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatıyoruz. Öğrencilerimizin sağlığı için her türlü tedbiri almış durumdayız, okullarımızı dezenfekte ettik, öğrencilerimize yeterli olacak şekilde maske dağıtacağız, sosyal mesafe sağlanacaktır, öğretmenlerimizi bu konuda bilgilendirdik. Hep birlikte bu minik çocuklarımızı en az 12 yıl sürecek eğitim yolculuğuna uğurlayacağız. Eğitim ve öğretimin kesintiye uğramaması için hep birlikte çocuklarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini ve duyarlı olmalarını her fırsatta hatırlatmalıyız’ açıklamasında bulunarak yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Sosyal mesafeli başlayan eğitim, öğretim yılı ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve insan hayatını tehdit eden Korona Virüs salgını nedeniyle ara verilen eğitim ve öğretimin ilk ders zilini bugün Cumhuriyet İlkokulunda İlçe Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte çaldık. Öğrencilerimizin salgın tehlikesinden korunması için uyum haftasında gruplara ayrılmış şekilde ilk hafta 1 gün olacak şekilde ikinci hafta 2 gün olacak şekilde eğitim verilecek. Uzun bir aradan sonra ilk ders heyecanını yaşayan tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılar diler, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2020, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195