Title of a News Article

Elektrik kesintileri Hilvanlı çiftçileri çileden çıkardı...

Elektrik kesintileri Hilvanlı çiftçileri çileden çıkardı...
banner206

Hilvan’da sık sık yaşanan elektrik sıkıntısı vatandaşları isyana getirdi.

İlçede yaşanan elektrik sorunu nedeniyle bir araya gelen Hilvan Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Halil Bayuk, merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile çiftçiler DEDAŞ İlçe şefliğine yürüdü. DEDAŞ ilçe şefliğinde elektrik sorunu nedeniyle yetkililerle görüşmek isteyen çiftçiler ile DEDAŞ görevlileri arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma polislerin araya girmesiyle son buldu.

Enerji akışıyla ilgili sorunlarını dile getirmek amacıyla bir araya gelen muhtar, çiftçi ve vatandaşların elektrik enerjisinden faydalanamadıklarını dile getiren Hilvan Ziraat odası başkanı Hikmet İpar yaptığı açıklamada; ‘Bugün özellikle çiftçi ve muhtarlarımızın enerji akışında yaşadığı sıkıntıyı dile getirmek için DEDAŞ İlçe Şefliğinde yetkililerle görüşmek istedik ancak sorunumuzu dinleyecek bir yetkili yoktu. Sık sık yaşanan elektrik sıkıntısı ile ilgili sorunumuzu haledecek muhatap bulamıyoruz bu bizim için çok büyük bir yara, bu sorunun biran önce çözülmesi lazım.’ Sözlerine yer verdi.

Halil Bayuk; Bu sorun ya çözülecek ya çözülecek dedi

Vatandaşları çileden çıkaran enerji akışıyla ilgili açıklamada bulunan Hilvan Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Halil Bayuk; ‘İlçemizde yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz büyük mağduriyet yaşamaktadır. Özellikle çiftçinin suya erişmesini engelleyen enerji akışı yüzünden birçok ürün yanmış ve çiftçilerimiz mağdur olmuştur. Yetkililerin bir an önce bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz.’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142