Title of a News Article

#izmir

İzmir tagının altında bakın neler yazıyor;

İzmir özlemdir. İzmir bir hayatın başladığı ama bitmediği bir yerdir. Her insan yaşadığı şehre bağlıdır. Ancak İzmirliler aşk ve tutku derecesinde bağlıdır şehirlerine! Boyozu, çiğdemi, gevreği ile Çeşme Alaçatı, Urla, Karaburun, Karşıyaka, Göztepe, Kordon, Kemeraltı ve Alsancak semt ve ilçelerinin her ayrı bir inci tanesidir.

İzmir sıcacık samimi, hayvanlara dost, nefes aldıran ve özgürdür. Kendine has telaffuzu ile (gevrek, çiğdem klorak..) seviyorum seni İzmir.

Anlatılmaz yaşanır İzmir. İzmir bir ‘cumhuriyet’tir. İzmir hayata anlam katar. İzmir sevginin aşkın başkentidir. İzmir demokrasi özgürlükler kentidir. İzmir kızları dünyanın en güzel kızlarıdır. İzmir’in suyunu içen İzmir’den kopamaz. İzmir’n havası aşk kokar. İzmir’de kenti değil içindekini özlersin bazen.

Bostanlı-Üçkuyular arabalı vapurunda gevrekle martıları besler ve İzmir körfezini izlersin. Denizin kokusu parfüm saçar.

Ağaçlı yolun Bornova’dan Alsancak’a uzanan güzergahı boyunca görünmez güneş ışıkları eşliğinde Evliya Çelebi’nin doğu seferindeymişsin gibi hissedersin. Körfezin o çekilmez kokusuna bazen hasta olur insan temizlenmiştir. Eski kokuyu burnunda soluyan parfüm esansı gibi içine çeken İzmirlidir. Hiç de rahatsız olmaz aşık olduğu şehire… İzmir aşığıdır. Kokusuna da tozuna da toprağına da aşıktır. Onu hiçbir olumsuzluk İzmir’e aşık olmaktan vaz geçiremez.

Özlemdir. İzmir Adnan Menderes Havalimanından İzmir dışına çıkacağın zaman uçakta bir hüzün kaplar yüreğini İzmirli’nin. Dönerken sanki kutsal topraklara geri dönmüş gibi içi içine sığmayan çocuk gibidir İzmirli..!

Uşak istikametinden dönüşte Salihli dolaylarında kendiliğinden hızlanan aracın şoförü fark etmez İzmir’e hızla yaklaştığını kalbi daha hızlı atar. Heyecan basar Belkahve’den aşağı Pınarbaşı’na Bornova ya süzülürken. Otobandan çıkıp İstanbul istikametine yönlenince nasıl kazıklanacağız otobanda diye düşünürken, İzmir e dönüş yolunda heyecan üst seviyeye çıkar öyle ki otoban ücreti hiç akla bile gelmez. İzmir, bir ana bir baba bir abi, bir kardeş, bir sevgili, bir kadın, bir erkek, bir dayı amca hale teyze kanki kardeşten öte bir yakınlıktır. İzmir, sabah kalktın mı 25 km’lik Bostanlı, Karşıyaka, Bayraklı, Alsancak, Kordon, Güzelyalı, Göztepe sahili boyunca spor ve yürüyüş alanları ile tam bir sağlıksal rahatlamadır, İzmir coşmaktır. Enerjik kalmaktır. İzmir bisiklet kentidir. İzmir düşmanların asla bir daha ayak basamayacağı bir kenttir. İzmir muhaliftir. İzmir devrimcidir. Sosyal Demokrattır. Açlık sınırının altında bile yaşar yeter ki huzurunu kaçırma İzmir’in.

İzmir, Gelecektir. Tarihtir. Sanattır, Edebiyattır. Bilimdir. İlimdir. Tıptır. Eğitimdir. Eğlencedir. Gençliktir. Akıldır. Yaş almışların canıdır. Tecrübedir. Gönüldür. Aşkın ta kendisidir. Kimsenin kimseye karışamayacağı saygı kentidir. Sabahları günaydınla başlar İzmir, akşamları iyi akşamlar hayırlı günler der İzmir. Kapsayıcı dinimiz islamın tüm inançları kapsadığının ispatıdır, İzmir. Ne mutlu ki İzmir’de yaşıyoruz. İzmir için yaşayanlar olarak birlik içinde İzmir’i yaşıyoruz. Yaşamaya devam edeceğiz. Bir gün Türkiye İzmir e benzeyecektir. Benzemelidir. Sevgi ile kal İzmir…

YORUM EKLE

banner195