Title of a News Article

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anladılar

.

HABER: ALİ UZUN

Destan yazdığımız Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıl dönümü tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandığı gibi Şanlıurfa’da büyük bir sevinçle kutlanıyor.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin bugün 102. Yılı. Bu nedenle yurdun dört bir yanında şehitlikler ziyaret edilerek bu topraklar için canını hiçe sayan öncelikle Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olan şehitler, kabirlerinde ziyaret edildi.

Şanlıurfa’da da, bu sabah Yeni Şehitlik’te anma programı düzenlendi. Anma programına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz , Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Şanlıurfa Gençlikspor İl Hizmetleri İl Müdürü Hakan Keşküş, GAP İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç, askeri personel, bürokratlar, Gazi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz Şehitlik Anıtı’na çelenk bıraktı.

Akabinde Binbaşı Hakan Biçer, 1915 yılında Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı günlerin özetini yaptı. Soğuk bir havada gerçekleşen anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ise yaptığı konuşmasında, ‘bu topraklar için canını veren şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bugün, onların bizlere bıraktığı bu vatan toprağına sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz.’ Dedi.

Son olarak Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’da, ‘İlk Şairimiz Mehmet Akif’in de dediği gibi, ‘Ey Şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber. Mısralarıyla övgülerin müjdelerin en güzeline layık bulunan kahraman vatan evlatları. Şehitler günü vesilesiyle en kalbi duygularımızı arz etmeye geldik. Bizlere miras bıraktığınız Anadolu topraklarının her karışı için canımızı feda etmekten, mübarek kanınızın büyük milletimizin iktiklali ve istikbali için akıttığınızı biran olsun bile durmadan milletçe çok iyi biliyoruz. Sizlerde biliniz ki milletçe, bıraktığınız her emanete sahip çıkıyor, sizin şehadet sebeplerinizin aynı ruhla aynı heyecanla yaşatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar olması için ve bu yüce milletin her ferdi olarak üzerimize düşeni yapmaktan bir an olsun tereddüt bile etmeyeceğimize söz veriyoruz. Bu vesile ile, bağımsızlığımızı ve geleceğimizi borçlu olduğumuz başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılının onurunun yaşandığı Şehitlik’te, tüm şehitler için silah atışı yapıldı. Tugay askerlerinden oluşan 10 kişilik manga uzun namlulu silahlarla 3’er kez emir komuta ile havaya ateş açtı.

Yapılan konuşmaların ve silah atışının ardından Şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek kırmızı karanfil bırakıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142