Title of a News Article

24 Kasım 24 Umut...

24 Kasım 24 Umut...
banner206
 Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı kardeş okul konulu proje toplantısı Eyyübiye Halk Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İlçede bulunan 24 okulun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda projenin amaçları ve hedefleri tartışıldı. 

Düzenlenen toplantıya Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Demir, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Arpag ve Hatice Çiftçi Dengiz, Eyyübiye Halk Eğitim Müdürü Necati Taş ve 24 Okul müdürü katıldı.

“Paylaşılan bilgi değerlidir” anlayışının modern çağın en önemli sloganı olduğunun altı çizilen proje, kardeşlik duygusunu yaşamak, yaşatmak ve yüceltmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmak için, ilçenin en uzak okullarına ziyaretler gerçekleştirilecek. Toplantıda konuşan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Kardeş okul projesinin sadece bir maddi yardımlaşma projesi olmadığını söyleyerek, projeyle çok kültürlü bir bilgi, deneyim ve görüş paylaşımını da içerdiğini ifade etti.

Demir, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz bünyesinde 237 okul bulunuyor ve bunların 62 tanesi birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan okullardan oluşuyor. İlçemiz okullarına oranlarsak %25’lik gibi büyük bir orana tekabül ediyor. Bu bağlamda '24 Kasım 24 Umut Projesi'nin, öğretim kurumları ile birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan okulların kaynaştırılmasında etkili olacağını düşünüyoruz. Çalıştıkları köylerde lojmanlarda kalan ve merkezin sosyal koşullarından uzak olan öğretmenlerin okullarında ziyaret edilip ihtiyaçlarının karşılanmasını ve dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliğinin sağlamasını hedefliyoruz” diye konuştu. 

Ortak bir tema üzerinde yoğunlaşmış kardeş okulların, bilgi deneyim ve donanımını paylaşmalarının, üretken hale gelmelerini sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, kardeşlik duygusunun en çok ihtiyaç duyulan duygu olduğunu söyledi.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195