Title of a News Article

Açılışı dualarla yapıldı...

.

Açılışı dualarla yapıldı...
banner206
 Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın talimatlarıyla yaptırılan Süleyman Şah Camii çok amaçlı solun (Taziye Evi) ve kuran kursu hizmete açıldı.
Yeni mahallede bulunan yaklaşık 700 m2 lik hazine arazisini istimlak eden belediye ekiplerinin kısa süren çalışması sonrası 400 m2 net oturum alanına sahip devasa bir cami, çok amaçlı solun (Taziye Evi) ve kuran kursuna kavuşan mahalleli yapılan bu çalışmadan oldukça memnun olduklarını ifade ederek başta belediye başkanı Abdulhakim Ayhan ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş,Akçakale Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat, Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan Şanlıurfa il müftüsü İhsan Açık, Gaziantep il müftüsü yardımcısı Mehmet Güneş, Akçakale ilçe müftüsü Hüseyin Ortaç,Kamu Kurum Amirleri.Belediye meclis üyeleri,mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla tekbir ve dualarla hizmete açılarak il namaz kılındı.

Açılış Töreninde Şanlıurfa il müftüsü İhsan Açık yaptığı açıklamada;”Rabbim yapanlardan, yaptıranlardan, vesile olanlardan, şimdiden kıyamete kadar Allah razı olsun.” Dedi.
Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise; “Mahallemizin Camii sıkıntısı vardı. Arsada bizimdi. Alt tarafa çok amaçlı salon(Taziye Evi) kuran kursu üstede Camii, proje hazırdı Allah nasip etti, hemen hemen bir yıl kısa bir süre zarfında Camii’mizi yaptık. Bundan sonrada iş camii cemaatine kaldı.Bu bizim için birinci Camii,İkinci Camii Adnan Menderes mahallemizde oda inşallah en kısa zamanda biter,Üçüncü Camii de Fatih Sultan Mehmet mahallemizde olacak ama inşallah finali merkezde yapacağız. Şu anda imar çalışmamız devam ediyor imar çalışması biter bitmez çok görkemli bir camii yapacağız inşallah.” Dedi.

Kaymakam Eyüp Fırat’ta; Bu mahallenin gerçekten camiye ihtiyacı vardı. Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan, il müftülüğümüzden, ilçe müftülüğümüzden emeği herkese teşekkür ederim. Dedi.

Açılış sonrası açılışa katılan misafirlere Akçakale belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195