Title of a News Article

Altın ve paraya büründüler...

HABER: OSMAN KAYA 

Şanlıurfa’da dün akşam Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın Kızı Filiz Bayık ile Hilvanlı İş Adamı Cafer Adak’ın oğlu Tarık Adak’ın dünya evine girdiği düğünde dolarlar havada uçuştu, genç çifte takı takmak isteyen misafirler ise adeta birbirleriyle yarıştı.

Şehitlik Çamlık düğün salonunda akşam saatlerinde başlayan düğün törenine çok sayıda belediye başkanları ve bürokrat katıldı. Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın Kızı Filiz Bayık (23), Petrol İşletmecisi olan İş Adamı Cafer Adak’ın oğlu İş Adamı Tarık Adak (30), kendilerine yapılan görkemli düğün töreniyle dünya evine girdiler.

Adak ve Bayık Ailelerinin düğün törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, çok sayıda bürokrat, iş adamı ve yaklaşık 2 bine yakın davetli katıldı.

Başkan Bayık’ın başına dolar yağdı

Gelin Filiz Bayık ve Damat Tarık Adak’ın düğün töreninde dolarlar havada uçuştu. Gelin Filiz Bayık’ın Babası Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, düğünde misafirlerle birlikte kürtçe türküler eşliğinde halay çekti, geceye katılan çok sayıda davetli ise, yanlarında getirdikleri dolarları Başkan Bayık’ın üzerine saçtı. Dakikalarca Başkan Bayık’ın üzerine saçılan dolarlar, çocuklar tarafından ayak altından toplanıldı.

Dolarlar bir tek Başkanın üzerine saçılmadı.

Genç Çift Filiz Bayık ve Tarık Adak, çıktıkları halaylarda ve danslarda dolar yağmuruna tutuldu. Dolarları kalmayan misafirler salon görevlilerin yerden toplandıkları dolarları Türk Lirası karşılığında satın alarak gelin ve damadın üzerine attı.

Gelin ve Damada öte yandan dev bir pasta hazırlandı. Düğünün ilerleyen saatlerinde halay ve danslara ara verildi. Salon görevlileri tarafından piste 10 katlı yaş pastası getirildi. Büyük bir bıçakla düğün pastalarını kesen Gelin Filiz Bayık ve Damat Tarık Adak, pastayı kestikten sonra birbirlerine ikramda bulundular.

Davetliler takı takmak için yarıştı

Düğünün sonlarına doğru yaklaşırken, Gelin Filiz Bayık ve Damat Tarık Adak’a davetliler takı takma yarışına girdi. Erkek misafirler Damada 50, 100 ve 200’lük Türk Lirası ve 100’lük Dolar Banknotlar takarken, kadın misafirler ise Geline Altın takma yarışına girdi. Tek tek, takılan altınlar ve kısa süre sonra çiftin altın ve para boğulmasına neden oldu. Yaklaşık yarım saat süren takı töreni sonrası düğün gece yarısı son buldu.

Gelin Babası Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Damadın Ağabey’i Adnan Adak, ‘bu gece buraya gelen tüm dost ve akrabalarına teşekkür ettiklerini söylediler.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 12:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
vağ vağ
vağ vağ - 10 yıl Önce

işte gün gelecek o şov yaptığınız paralara muhtaç olucaksınız..

ajdar
ajdar - 10 yıl Önce

Madem hepsi iş adami bürokrat; neden türk paralarini dolara çeviriyorlar ne olmuş ki türk paramiza türk parasindan güzel para mi var

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142