Title of a News Article

Ankara'da Urfa havası esiyor

 Şanlıurfa Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Ankara Şanlıurfalılar Derneği'nin organizesinde düzenlenen 'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' programı start aldı. Programın açılış konuşmasında Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa; sadece Türkiye'de değil, dünyada öne çıkan bir şehir olacaktır" dedi.

Şanlıurfa Valiliği himayesinde Ankara Şanlıurfalılar Derneği’nin organizesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile düzenlenen 'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' programı Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla başladı.

18-21 Mayıs tarihleri arasında 2 bin 700 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek Şanlıurfa Tanıtım Günleri’ programına Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın 13 İlçe Kaymakamlığı ve ilçe belediyeleri, 50’ye yakın kamu kurum ve kuruluşu ile meslek odaları hazırladıkları stantlarla katkı sunuyor.

BAKAN ÇELİK: HERKESİN MUHAKKAK ŞANLIURFA'YI GELİP GÖRMELİDİR

Programın açılışında bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik herkesin muhakkak suretle Şanlıurfa'yı gelip görmesinin gerektiğini söyledi. Tarihle iç içe olan Şanlıurfa'nın Türkiye'de ve dünyada çok önemli bir konumda olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Çelik, "Şanlıurfa'mız tarihi ile geleceğe ışık tutuyor. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve nice kökeni içerisinde barındıran bu topraklar bir huzur şehridir. Kadim şehir Şanlıurfa, Türkiye'nin gelişen yüzüdür. Bu topraklar kardeşliğin, barışın, hoşgörünün başkentidir. Böylesine önemli bir merkezi herkesin mutlak suretle gelip görmesi gerekir" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN ŞANLIURFA'YA DAVET

Daha sonra davetlileri selamlayarak tüm katılımcıları Şanlıurfa'ya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Şanlıurfa hem eşsiz bir tarih laboratuarı ve açık hava müzesi hem üç semavi dinin mensupları için ruhani ve manevi bir merkez, hem GAP ile birlikte daha da yükselen önemli bir tarım üretim havzası vasıflarına; madde ile manayı en iyi şekilde mezcetme kapasitesine sahip önemli bir merkez konumundadır. Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, 12 Bin Yıllık Efsane Şehirdir Şanlıurfa.

İnanç ve kültürlerin toprağında doğduğu, medeniyetlerin kavşağında buluştuğu, ilk buğdayın ovasında ekildiği, mimarinin ve ilahi dinlerin ilk defa tapınaklarında şekillendiği, yanık ve içli nağmelerin gür seslerde türküye dönüştüğü, tarihin başlangıç noktasıdır Şanlıurfa" dedi.

'ŞANLIURFA, EN ÖNEMLİ EN ÖNEMLİ İNANÇ TURİZMİ DESTİNASYONU OLMAYI HAK EDİYOR'

Konuşmasının devamında Şanlıurfa'nın inanç turizmi açısından önemine de değinen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mızda mutfaktan müziğe, el sanatlarından arkeolojiye kadar çok farklı alanlarda gezilesi müzeler bulunmaktadır. Türkiye’nin 5. Büyük Arkeoloji müzesinde bulunan on binlerce eserle bölgenin en zengin arkeolojik mirasına sahiptir. Aynı zamanda Urfa, dünyanın en büyük açık hava müzesidir.Soğmatar, Şuayıp şehri ve Bazda mağaralarıyla da büyülü ve gizemli merkezdir. Şanlıurfa kelaynak kuşları, güzel gözlü ceylanları, barışın

sembolü güvercinleri ve soylu Arap atlarıyla türkülere, şiirlere ilham kaynağı olmuş doğayla barışık müstesna bir şehirdir. Şanlıurfa sahip olduğu bu tarihsel ve kültürel birikimi ile dünya kültürel mirasına giren bir şehirdir.

Yine; Hz. Nuh, Hz. Eyyub, , Hz. Elyasa, Hz. Şuayıb Peygamberlerin yanı sıra, yeryüzünde yaşayan insanların yaklaşık %70’inin mensup olduğu üç ilahi din; Musevilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık dinlerinin atası İbrahim Peygamber’in Urfa’da olması, Urfa’yı bir inanç merkezi haline getirmektedir. Bu konumuyla da dünyada en önemli inanç turizmi destinasyonu olmayı fazlasıyla hak etmektedir" diye konuştu.

VALİ TUNA: KADİM ŞEHİR ŞANLIURFA'YI ANKARA'YA TAŞIDIK

Organizasyonda katılımın beklenenden de yoğun olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Kamu kurum kuruluşları, esnafı, yerel yönetimi ile buradayız. Daha nice güzel programlar yapacağız inşallah. Tek hedefimiz var o da; Şanlıurfa'yı tüm alanlarda hak ettiği seviyeye taşımaktır. Şanlıurfa ve Şanlıurfalılar tüm bu çalışmaların en iyisine layıktır" diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK: URFA, EŞSİZ BİR ŞEHİR

Buluşmaya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, Şanlıurfalı hemşerilerini Ankara'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Organizasyonun çok yerinde bir adım olduğunu da belirten Başkan Gökçek, "Şanlıurfa'mız bugün herkesimi ile el ele vermiş ve tanıtımına büyük önem veriyor. İnşallah memleketimiz bu tür organizasyonlarla gelişimini daha hızlandıracaktır. Burada olmaktan ve hemşerilerimle hasret gidermekten mutluluk duyuyorum. Görüyoruz ki Şanlıurfa çok daha güzel günlere bu birliktelikle ilerleyecektir" dedi.

DAVETLİLER STANTLARI GEZDİ

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte programın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Bakan Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vali Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve diğer katılımcılar stantları gezdi.

Şanlıurfa sanayi ve tarımsal altyapısı, Urfa mutfak kültürü gibi konularda sunumların yapılacağı tanıtım günlerinde, sergiler, uygulamalı el sanatları gösterileri, tiyatrolar, konserler gibi etkinlikler yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195