Title of a News Article

Avrupa Urfalılar Derneği iftarda buluştu

Avrupa Urfalılar Derneği iftarda buluştu
banner206
Avrupa Urfalılar Derneği’nin düzenlediği iftar sofrasında, Hamburg Anadolu Mozaiği bir araya gelerek birbirleriyle kaynaştı.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Hamburg’un Harburg semtinde bulunan Masal Deluxe Event salonunda yaklaşık beş yüz kişinin katıldığı iftar yemeğine Hamburg T.C. Başkonsolos yardımcısı Meral Akbilek Koray, siyasi parti temcilcileri, sivil-toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, spor camiası temsilcileri, müzisyenler, basın mensupları ve çok farklı çevrelere mensup vatandaş topluluğu katıldı.

Fahri Hoca Aziz Avcı’nın Ramazan ayının önemi üzerine konuşmalar yaptığı ve zaman zaman Tasavvuf Sufi Dini Müzik ve ilahilerden örnekler verdiği iftar programında Hamburg’lu müzisyenler Fevzi Kızıl, Ayhan Yörük, Alpay Çelik, Yaşar Kanaş ve Özcan Süer de sahne alarak geleneksel iftar yemeğine zenginlik kattılar.

BAŞKAN ALİ BABA ÇOŞKUN KONUŞMASINDA “KARDEŞLİK VE HOŞGÖRÜ” MESAJI VERDİ

Avrupa Urfalılar Dernek Başkanı Ali Baba Çoşkun yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında iftar programına katılan konuklara teşekkür ederek “Amacımız iftar yemeğinle insanlarımızı biraraya getirerek arada kardeşlik, birlik ve hoşgörü duygu ve anlayışına vesile olmaktır. Sonuç itibariyle ortak manevi değerlerimizi ön plana çıkartarak aramızdaki ön yargıları yıkarak dirliğimizi, birliğimizi pekiştirmektir. Tıpkı bugün burada bu gördüğünüz tabloda olduğu gibi, çok farklı eğilim, etnik köken ve düşüncedeki insanları bir araya getirmeyi başardığımız gibi” dedi.
Daha sonra Urfa kökenli Yeşiller partisinden Hamburg Eyalet Meclisi milletvekili Murat Gözay’da bir konuşma yaparak nazik davetten dolayı Hemşehrilerine teşekkür etti.

A TAKIMI YÖNETİCİLER SAHNEDE

Yaptığı başarılı çalışmalarla kamuoyunda tanınan Avrupa Urfalılar Derneği başkanı Ali Baba Çoşkun daha sonra derneğin çalışmalarının omurgasını oluşturan ve derneğin faaliyetlerine her türlü desteği veren “A Takımı Yöneticileri’ni” sahneye davet etti.
Ömer Kelekçi, Ahmet Aslan, Ahmet Öküzboğan, Gürbüz Sönmez, Sedat Çevik, Doğan Öztürk, Mahmut Bozkurt,Yakup Bozkurt, Mehmet Emin Süzen, Salih İnce, Salim Öküzboğan, Keko Abdi Dağlum, Paşa Kurt, Mehmet Doğudöner, Ahmet Kılıç, Fethi Bozkurt, Salih Çelik, Nihat Kalender, Adem Bayındır, Fevzi Kızılkolan ve Emine Şahan’dan oluşan derneğin A Takımı yöneticileri misafirlere ve basın mensuplarına tanıtıldı.

URFA YÖRESİ MAHALLİ YEMEKLERİ

İftar saati geldiğinde Fahri Hoca Aziz Avcı’nın ezan okumasının ardından oruçlar açıldı ve iftar yemeği hep birlikte yenildi.
Urfa yöresinin mahalli yemeklerinden oluşan zengin iftar menüsü ve çeşitli içecekler iftar’a katılan konuklara ikram edildi.

İftar yemegi’nin birlikte yenilmesinin ardından konuklar kendi aralarında birbirleriyle dostça sohbet ederek karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundular.

Birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından iftar programı geç vakitlere kadar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195