Title of a News Article

Aziz Hoca'ya kulak verin...

özel haber

Aziz Hoca'ya kulak verin...
banner206

Şanlıurfalı Din alimi ve Kanaat önderi Aziz Kutluay Hocadan çok anlamlı ve muhteşem bir proje istediği. Şanlıurfa'nın sembolü haline gelebilecek bir caminin Tılfındır Tepesine yapılmasını arzulayan Aziz Hoca, sosyal medya hesabından yetkililere seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istanbul çamlıcaya yaptığı dev caminin bir benzerinin Tılfındır Tepesine yapılması Kente çok değer katacaktır. Bu eseri inşaa edecek olan isim ise ömğr boyu kendinden söz ettirecek hayır duası alacağını ifade ediyoruz. 

işte Aziz Kutluay hocanım O paylaşımı 

Ben bir Urfalı olarak bütün arzu ve umudumla derimki !

Ne olursa olsun Tılfındır Tepesi’nin tarihi bir anısı ve manevi bir birikimi olması anısına Urfa’yı seven Urfalılar ve Urfa’nın değerli idarecileri! bir gün bu tepenin maddi, manevi veya efsanevi veya geleneksel değerini anlayacaklar.
İslam adına Aziz Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in Aziz Sahabelerini özellikle Medine’den kalkıp bu bölgelere gelen, bizlere İslam davetini ulaştıran, başta İyad bin Ganem ve onun arkadaşları olan mücahidler anısına bir vefa borcu olarak, maddi manevi değeri ne olursa olsun isterse hiçbir anlamı olmasın sadece Urfa’da sıradan yüksek bir tepe olarak ta olsa o tepeye Urfa’nın fethini simgeleyen Urfa’nın fethini nesillerimize unutturmamak için Arap, Türk ve Kürt, ortak mimarisinde bir cami yaparlar ve adına da Fetih Camii derler. El-Cezire bölgesinin özellikle Urfa’nın fethine gelen sahabelerin isimlerini de bir kitabe üzerine yazdırıp o fatihleri geleceğin fatih nesillerine ulaştırırlar.
Urfalı Araplar İyad bin Ganem’i, Urfalı Ttürkler ise İmadeddin Zengi’yi, Urfalı Kürtler ise Salahaddin’i Eyyubi’yi, bilecek tanıyacak ve rahmetle yad edeceklerdir. 
Onlara bu fethi müyesser kılan yüce Allah’a şükür ederek tarihe şan veren aziz ecdadlarını unutmadan memleketlerinin değerini bilip geçmişi hüsn-u yad edip geleceklerini ilel ebed payidar ederler.

URFA BÖLGESİNE GELEN SAHABELER

1-İyad bin Ganem el-Fihri
2-Velid bin Ukbe 
3-Ebu Musa el-Eş’ari
4- Safvan bin Muattal
5- Osman bin Ebil As Es-Sakafi
6- Haşim bin Utbe el-Mirkal
7-Said bin Amr bin Hizyem el Cumahi
8-Umeyr bin Sa’d el Ensari
9-Furat bin Hayyan 
10-Habib bin Mesleme el Fihriy. 
11-Ömer bin Sa’d bin Ebi Vakkas.
12-Abdullah bin İtban el Ensari.
13-Suheyl bin Adiyy el Ezdiy.
14-Halid b. Urfute b. Ebrehe b. Sinan el-Leysi
15-Ziyad bin Hanzale et-Temimi.
16-Hind bin Amr el-Cumeli 
17-Vebisa bin Mabed. 
18-Hubeyre bin Mesruk 
19-Halid bin Velid’in,Urfa’ya geldiği şüphelidir.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 10:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
fth cak
fth cak - 6 yıl Önce

çok isabetli bir fikir inşAllah en yakın zamanda temeli atılır

misafir
misafir - 6 yıl Önce

urfa merkez ve ilçelerinde yaşayan savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan el uzatan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142