Title of a News Article

Başkan Özyavuz iddialı konuştu

Başkan Özyavuz iddialı konuştu
banner206
 “Harran’ın tarihi dokusunu bozdurmayız”

 “Harran’da korumalı imar planı uygulanacak”

Şanlıurfa’nın marka kenti Harran İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, kentin tarihi dokusuna en ufak bir zarar vermek isteyenlerin karşısında kendilerinin duracağını belirterek, “Bizim en büyük servetimiz tarihi dokumuzdur. Bu servet bize miras kaldı, biz de gelecek nesillerimize miras bırakacağız. Bu yüzden Harran’da korumalı imar planı uygulanacaktır” dedi.

BİNLERCE TURİST

Harran’a her yıl binlerce turistin geldiğini hatırlatan Başkan Özyavuz, yaptığı yazılı açıklamada, “Kümbet evler, dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, surları, iç kale ve türbeleriyle açık hava müzesini andıran ilçenin tarihi dokusunun teminatı bizleriz” ifadelerini kullandı.

KORUMALI PLAN

Korumalı imar planının amacının tarihi değerleri koruma altına almak olduğunu vurgulayan Başkan Özyavuz, “Burada sit alanında kalan hiçbir yere çivi çaktırmayız, bunun için de göğsümüzü siper etmeye hazırız. Biz yıllardır korumalı imar planını bekliyorduk. Bunun nedeni de nüfusu her geçen gün artan, turizm merkezi olan ilçemizde kalıcı eserler yapamamaktı. Ancak, şimdi durum değişiyor. Korumalı bir planla hem tarihi değerler son taşına kadar korunacak hem de halkımızın beklentisi olan hizmetleri tarihi dokuya kesinlikle dokunmadan getirebileceğiz” diye konuştu.

UNESCO LİSTESİNDE

Harran’ın UNESCO’nun dünya mirası listesinde aday kentlerden birisi olduğunu anımsatan Başkan Özyavuz, “Amacımız; bu evrensel kültürel ve doğal değerlerimizin dünyaya tanıtılması ve korunmaları için uluslararası kaynaklardan da yararlanılarak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılmasıdır” diye konuştu.

KAZILAR SÜRÜYOR

Şanlıurfa’nın 44 kilometre güney doğusunda bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen tarihi ilçe Harran’ın kendi adıyla anılan ovanın merkezinde olduğunu anımsatan Başkan Özyavuz, “İlçemizde her yıl kazı çalışmaları da düzenli olarak devam ediyor. Biz bunları gururla izliyor ve bu tarihi değerler arasında yaşamanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

ALTYAPI PROJELERİ BİLE KURULDAN GEÇİYOR

Başkan Özyavuz, bırakın bina dikmeyi sur içindeki altyapı kanalizasyon işlemlerinde ile koruma kurulu onayı almadan kazma vuramadıklarını, atılan her adımın kurul onaylı ve tarihi dokuya zarar vermeden gerçekleştiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195