Title of a News Article

Başkan Yıldız'dan 2 anlamlı mesaj...

Başkan Yıldız'dan 2 anlamlı mesaj...
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yıldönümü ve Mevlid Kandili mesajı yayımladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yıldız’ın mesajında, “Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramı bugün tüm yurtta coşku ile kutlanıyor. Necip milletimizin varoluşunun sembolü ve milletimizin tarihteki en büyük başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’ncı yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, Anadolu insanının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir. Cumhuriyetimiz, her türlü engelin aşılması konusunda bizlere güç vererek, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ve milletimizin uluslararası alanda hak ettiği yeri alma kararlılığının bir kanıtıdır. Millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve Milletimizin birlik ve beraberliğine birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken bir süreçten geçtiğimizi unutmamak gerekir. Yakın coğrafyamızda yaşanan terör olayları, komşu ülkelerde cereyan eden olaylar, dağılan parçalanan ülkeler, bu birlikteliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun açık bir ispatıdır. Bir olmak ve diri olmak zorundayız. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak hepimizin en önemli görevi ve sorumluluğudur. Son yıllarda birçok alanda yapılan yatırımlar, hayata geçirilen projelerle İlimizin de her konuda geliştirilmesi için büyük çaba sarf edilmektedir. Üzerimize düşen görev ve sorumluluğumuzun bilinci içerisinde hedefimiz daha çok gösterilecek çaba ve gayretler ile Şanlıurfa’mızı her konuda en üst sıralara taşımaktır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verildi.

_______

Başkan Yıldız'ın bir diğer mesajı ise  Mevlid Kandili mesajı idi. 

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, mesajında şunları söyledi; "Başkan Yıldız yayınladığı mesajda, "Alemlere rahmet olarak dünyaya gelen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in(SAV) doğduğu gece olan bu mübarek geceyi karşılamanın ve idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır. İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hazreti Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Her açıdan buhran içinde kıvranan insanlığa verdiği mesajlarla çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), maddi ve manevi sıkıntılarla boğuşan günümüz dünyasına da kurtuluş reçetesini sunmaktadır.

Toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum diyen Başkan Yıldız Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi(SAV) anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine her zamankinden fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin O'nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Sevgili peygamberimizi ve O'nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O'nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Efendimiz(s.a.v.) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir.

Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilerken, bu kandil gecesinin ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz eder saygılar sunarım" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195