Title of a News Article

Bayram namazı sonrası Sakal-ı Şerif izdihamı

Bayram namazı sonrası Sakal-ı Şerif izdihamı
banner206
Şanlıurfa başta olmak üzere tüm Türkiye'de bugün yaşanan Ramazan Bayramı sevinci, coşkuyla karşılandı. Balıklıgöl platformunun en büyük camisi olan Dergah Camisinde bu sabah kılınan bayram namazı sonrası Sakal-ı Şerif izdihamı yaşandı. 
 
İslam Alemi, Ramazan Ayı'nın bitmesiyle birlikte karşılamış olduğu Ramazan Bayramını coşkuyla karşıladı. Bu nedenle sabah erken saatlerde binlerce vatandaş camileri akin etti. Bu camilerden birisi de Dergah Camisi idi. Saat 05:54'de kılınan Ramazan Bayramı namazı sonrası tekbir ve salavatlar getirildi. Şanlıurfa Il müftüsü İhsan Açık ve Dergah Cami İmamı İbrahim Onat tarafından cemaate vaazler verildi. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi büyük ilgi gördü. Namaza katılanlar arasında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Il müftüsü İhsan Açık, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Dergah Cami İmamı İbrahim Onat vatandaşlarla tokalaşarak bayramlaştılar. Tokalaşmanın ardından Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi büyük ilgi gördü. Kalın bir cam çerçeve arkasında vatandaşlara gösterilen Sakal-ı Şerif, vatandaşlar tarafından camın dışından el sürülerek ve öpülerek gösterildi. 

Uzun kuyruklar ve ara ara izdihamın yaşandığı camideki Sakal-ı Şerif gösterimi yaklaşık 1 saat sürdü. 





Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195