Title of a News Article

Beyazgül, 'Urfa Erdoğan'ın gelişi ile şaha kalkacaktır'

 

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe Ören Yeri'nin resmi açılışı, 8 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gelecek olması Kentte büyük bir heyecan oluşturdu. Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün Göbeklitepe’ye gelerek burada devam eden hazırlıklarla ilgili bilgi aldı.  Turizm İl Müdürü Aydın Arslan ile birlikte Göbeklitepe alanında açılış ile ilgili bilgi alan Beyazgül, Urfastar.com’a özel açıklamalarda bulundu. Beyazgül' Urfa sayın Erdoğan'ın gelişi ile birlikte Turizmde şaha kalkacaktır'dedi

 Göbeklitepe Ören Yeri'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Turizm ve Kültür Bakanlığının 100 günlük eylem planı arasında yer almasına öncülük ettiğine  dikkat çeken Beyazgül, ‘Göbeklitepe Ören Yeri'nin resmi açılışı 8 Mart 2019 tarihinde davetliler ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacaktır, ve 2019 yılı Turizm sezonunun resmi açılışı Şanlıurfa’dan yapılmış olacak dedi.

BEYAZGÜL: GÖBEKLİTEPE DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKECEKTİR

, 8 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılımıyla açılışı yapılacak olan Göbeklitepe’de son hazırlıklar tamamlandı. Göbeklitepe’de incelemelerde bulunan Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül, açılışla ilgili açıklamada bulundu. Beyazgül, açıklamasında şunları kaydetti’ Öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz böyle bir değere dikkat çektiği için. 2019 yılı Yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmiştir. Urfa’da büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Ancak,Cumhurbaşkanımız bununla da yetinmedi, 8 Mart günü düzenlenecek olan Miting sonrası bir Göbekli tepe ziyareti yapacak. Dünyanın ve Türkiye’nin dikkatini Göbeklitepe,Urfa üzerine çekecektir. Göbeklitepe aslında bir Dünya mirası, Türkiye’nin de  en önemli değeridir. Bununla birlikte Urfa bir Turizm cazibe merkezi olacaktır. Yurt içi ve yurt dışında bir çok Turist Şanlıurfamızı ziyaret edecektir, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, Urfa'yı Turizmde Dünya markası yapacağım'dedi. 

2018 yılında Şanlıurfa'ya 1 Milyona yakın yerli ve yabancı Turisttin geldiğine dikkat çeken Beyazgül, hedef 2 Milyon Turist olacaktır dedi. Beyazgül, bir süre Göbekltepe'yı gezmeye gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 17:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbekli Tepe
Göbekli Tepe - 5 yıl Önce

Antep Sahip çıkmaya başladı. siz sahip çıkın zaten göbekli tepe bir marka dır. sayın başkan adayı

SIRADAKİ HABER

banner195