Title of a News Article

Beykoz'dan Hilvan'a Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi

İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Hilvan'a geldi.


İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Hilvan'a geldi.

 

Beykoz Belediyesi tarafından Hilvan'a yaptırılan ve yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Kadın Kütür Evi'nin açılışı için Hilvan'a gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Gülbasan ile belediye meclis üyeler, Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay'a yaptıkları ziyaretin ardından Hilvan Belediyesine geçerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

Ardından Çok Amaçlı Kadın Kültür Evi'nin açılışını yapmak üzere belediye meclis üyeleriyle beraber Bağlar Mahallesi'ne giden Kardeş belediye başkanları Yücel  Çelikbilek ve Aslan Ali Bayık, açılış öncesi birlik ve beraberlik mesajı verdi.

'Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin önemine değinerek; bu coğrafya üzerinde yaşayan herkesin kardeş olduğunu ve hiçbir gücün bu kardeşliği bozamayacağını söyledi'.

 

Bağlar Mahalle sakinlerinin de katıldığı açılış, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim tarafından okunan dualar ardından gerçekleştirildi.

Hilvan Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları da inceleyen Çelikbilek ve beraberindekiler, kuaförlük, biçki dikiş ve el sanatları kurslarının devam ettiği Hilvan Belediyesi Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezini gezerek, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Eğitmen ve kursiyerler tarafından yapılan çeşitli el sanatları başkan Çelikbilek'e ve beraberindekilere hediye edildi. Daha sonra Bilgi Evi'ne geçen heyet, burada üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

 

Hilvan'a yaptıkları ziyareti değerlendiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İki belediye arasında imzalanan kardeş belediyecilik protokolünden ziyade, inancımız gereği de kardeş olmamız gerekmektedir. Bu kapsamda, birbirimiz ile sürekli istişare halinde olup; gerekli konularda bilgi alışverişinde bulunmaktayız. Aramızda kurulan bu kardeşlik köprüsü ilelebet devam edecektir. Ayrıca yaptığımız gözlemlerde Hilvan'da topluma faydalı çok önemli çalışmaların yürütüldüğünü gördük. Bu konuda kardeş belediye başkanımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim' dedi.

 

Hilvan belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise, Hilvan'a yaptıkları katkılarından dolayı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e teşekkür ederek;

'Doğu ile batı arasında bir kardeşlik köprüsü kurduk. Kurulan bu köprüden her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde ilişkilerimiz devam edecektir. Bizler, bu toplumun her zaman kardeş kalması için her zaman elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz' dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195