Title of a News Article

Bin yıl sonra onarılacak. ..

.

Bin yıl sonra onarılacak. ..
banner206
 Dünyanın en eski yerleşim alanlarından biri olan Harran’da bin yıllık cami için Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, restorasyonun yapılacağı tarihi alanı ziyaret etti. Harran Ulu Cami on Asır sonra onarılacak. 

 

Azim Tuna, kazı çalışmalarının devam ettiği Harran Ulu Cami çevresinde incelemelerde bulundu.

İncelemeleri sırasında Vali Tuna’ya, Harran Kaymakamı Temel Ayca, Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Uyanık, Harran İlçe Emniyet Müdürü Özgür Çekçeki, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya,  Turizm İl Müdürü Aydın Aslan AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz ve vatandaşlar eşlik etti.

 

Harran Ulu Cami çevresinde devam eden kazı çalışmalarını yürüten ekibin başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Azim Tuna, kazı çalışmalarına gereken önemi ve desteği verdiklerini belirtti.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca kazı için bütçe ayrıldığını ifade eden Vali Tuna, “biz de bu konuda gereken katkıyı sağlayacağız. Tabii ki Arkeoloji Bölüm başkanı nezaretinde bu çalışmalar yapılacak. Biz kendilerinden daha hızlı bir çalışma bekliyoruz. Hızlı çalışılırsa yol alırız. Ulu Cami’yi ayağa kaldırırsak belki de bir gün burada namaz kılmak nasip olur. Bunun heyecanını şimdiden yaşıyoruz” dedi.


Bölgede birçok tarihi olaya tanıklık edildiğinin altını çizen Tuna, “Hz. İbrahim’in ayak izlerinin bulunduğu bu mübarek beldede, yine böyle medeniyetimizin en güzel eserlerinden birini ayağa kaldırarak hem ecdadımıza olan görevimizi yerine getirmiş olacağız hem de ilimizin tanıtımı ve turizmine bir değer daha katmış olacağız. İnşallah bize de burada namaz kılmak nasip olur” ” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.


Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142