Title of a News Article

Biri bitti diğer kurslar başlayacak

Biri bitti diğer kurslar başlayacak
banner206
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen ve geleneksel hale getirilen gümüş takı işletmeciliği kursu sona erdi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Haliliye Halk Eğitim Merkezi ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliğince açılan geleneksel gümüş takı işletmeciliği meslek eğitim kursuna Urfalı bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Açılan ilk kursta 23 bayan eğitimler alarak gümüş takı işlemeye başladılar. Alınan eğitimler sonucunda işi öğrenen bayanlara sertifikaları verildi. Kursiyerlerin sertifilarını Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Arslan verdi.  

Meslek edindirme adına açılan bu kurs sayesinde alınan sertifikalarla bayanlar kendilerine bu alanda işletme açabilecekler. 

Yapılan törenle birlikte sertifikaları verilen bayanların sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Geleneksel el sanatları kursları bununla sınırlı kalmayıp şubat ayı itibariyle yeni kursların açılacağı bildirildi.

Hüsn-i Hat, Kehribar Taşı İşlemeciliği ve Ney yapımı kurs kayıtları  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurularak yapılabilecek. 

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2018, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Kültür Turizm müdürüne birisi hangi kurumun müdürü olduğunu hatırlatsın lütfen. Takı kursu Urfa turizmine ne katacak acaba? Sahipsiz Urfa yine birileri iş yapıyor gibi görünerek gün geçiriyor. Gaziantep Kültür müdürü ve diğer şehirlerin müdürleri nasıl çalışıyor bir bakın bakalım.

SIRADAKİ HABER

banner195