Title of a News Article

Bu film Urfa’da çekiliyor!

Bu film Urfa’da çekiliyor!
banner206

Suriye’den Türkiyeye gelen iki mülteci ailenin dramının anlatıldığı 'Suriye’den kaçış' filminin Şanlıurfa’daki çekimleri polis engeline takıldı.

Yönetmenliğini Urfalı Bülent Uygun’un yaptığı 'Suriye Kaçış' filmi, dev oyuncu kadrosu ile çekimlerini sürdürüyor. Yaklaşık 1 milyon dolar bütçe ayrılan filmin başrollerini Rus manken Royam Özkök ve Burhan Çelik paylaşırken, oyuncu kadrosunda Alman oyuncu Sasa, Suriye’de savaşa tanıklık eden 15 kişi de yer alıyor. Suriye’de devam eden savaş ve çatışmalar nedeniyle oralarda çekilmesi gereken sahneler ise Şanlıurfa’da çekiliyor. Şanlıurfa’da Balıklıgöl Yerleşkesi gibi tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra zaman zaman çatışmaların olduğu Akçakale-Talebyat Sınırı ve Şanlıurfa’daki mülteci kamplarından da görüntü alınıyor.

Film ekibi, kalabalık nedeniyle güç anlar yaşadığı Balıklıgöl Yerleşkesi’nde sürpriz bir engelle karşılaştı. Beşar Esad'ın askerleri rolündeki oyuncuların Rus ve Türk ajanlarını oynayan başrol oyuncularını takip sahnesinin çekildiği esnada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli 3 polis setin bulunduğu alana geldi. Çekim ekibi, izin belgesi soran polislere hafta sonu olması nedeniyle sözlü izin alabildiklerini belirtti. Yazılı izni bulunmayan ekip, Şanlıurfa Valiliği yetkilileri ile yapılan telefon görüşmesinin ardından izin sorunu çözülünce çalışmalara devam etti.

Şanlıurfa Emniyeti ile bir sorunlarının olmadığını belirten yönetmen Bülent Uygun, "Prosedür gereği izin almamız gerekiyor. Telefonla izin aldık. Çekim yapılabileceğini söylediler. Burada silah sıkmadık, normal durgun sahneleri çektik. Polisin ve Esad'ın askerlerinin Türk ve Rus ajanlarını takip ederken görüntülerini çekiyorduk. Hafta sonunda resmi kurum olmadığı için yazılı izin alamadığımızı söylediler. Valiyi arayarak çekim yaptığımızı söylediklerinde bilgi olduğunu ifade edince sorun çözüldü" diye konuştu.

Suriyeli mültecilerin dramının ilk kez bir filmde işlendiğini belirten Uygun, çekimler için gittiği mülteci kampında kalanların da yaşamlarını anlatan bir filmin yapılması talebinde bulunduklarını anlattı. Uygun, “Suriye’den kaçan iki ailenin dramını anlatan sinema filmi. Suriyeli vatandaşların mağduriyetini anlatan bir film. Dünyada savaş bitmiyor. Ülke olarak misafirperverliğimizi gösteriyoruz. Çadır kente gittiğimde orada konuştuğum Suriyeliler, ‘Çadır kentte olsa da televizyon izliyoruz, üzülüyoruz. Dünya bizi hatırlamıyor. Suriye’de savaş yokmuş gibi gösteriliyor. Biz annelerimizi, kardeşlerimizi, çocuklarımızı kaybettik. Halen bir kısmı Suriye’den gelemiyor. Genç kızlarımıza tecavüz ediyorlar. Yiyecek, içecek bir şey yok. Canımıza kast ediyorlar. Hep aşk filmi çekiliyor. Bizi anlatan bir film yapın' dediler. Böyle bir filmin çekimlerine başladık. Oyuncularımız arasında bire bir savaşa tanıklık eden, savaşta yaralanmış ama şimdi durumu iyi olan Suriyeli oyuncularımız var. Dünyada Suriyelilerin dramını ele alan bir film çekiliyor. Belki bizim sayemizde, filmin sayesinde dünya kardeşliğe 'evet' diyecek. Belki de yine de umursanmayacak. Ben böyle bir filmi gururla, onurla çekiyorum. Vicdanım da rahat” dedi.

Uygun, film sahneleri için Yunanistan’ın yanı sıra İstanbul, Edirne gibi illerde çekimler yapıldığını, Şanlıurfa’nın ardından ise Libya’ya gidileceğini ifade etti.

Filmde MİT İstihbarat Teşkilatı amirini oynayan Burhan Çelik, “Filmde diğer başrol oyuncusu Rus manken Royam Özkök ise Rus Ajanı. Rus istihbaratı ile birlikte ortak hareket edip kargaşa ortamındaki Suriye’deki çetelerin ensesinde yer alıyoruz. Setimiz çok yoğun geçiyor. Şanlıurfa’nın şanına yakışır sahnemiz oldu. Sette yatıp sette kalkıyoruz. Çok yoğun geçiyor” diye konuştu.

Dramatik sahnelerin yanı sıra sürekli çatşma sahneleri nedeniyle hayli yorulduğunu belirten Royam Özkök ise, “Rusya’dan 6 ay önce geldim. Sinema filmi için 4 ay Türkçe eğitimi gördüm. Rus ajanı rolündeyim. Kötülere karşı Türk istihbaratı ile iş birliği kuruyoruz. Bölgeye alışıyoruz ama çalışmalar çok yorucu gidiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195