Title of a News Article

Bu han yönetimin başkenti

Bu han yönetimin başkenti
banner206
  ‘Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen Turizm Kalkınma Modeli Tanıtım Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm modeli ve tanıtımı için tahsis edilen Barutçu Han’da gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’nın turizm de hak ettiği yere gelmesi için birçok çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve Avrupa Birliği'nin (AB) birlikte finanse ettiği "Şanlıurfa'da tarih yeniden canlanıyor" projesini desteklemeye devam ediyor.
Şanlıurfa’yı tüm dünyaya tanıtmak için başlatılan projede bir çok başarılı çalışma yürütüldü. Son olarak geliştirilen Turizm Kalkınma modeli çalıştayları gerçekleştirilerek Büyükşehir Belediyesi, Valilik, İlçe Belediyeler, Kurumlar ve Turizm sektörü temsilcileri ile model ve gereklilikleri hakkında yapılacak adımlar belirlendi.
Şanlıurfa’ya gelen misafirlerin yönlendirilebilmesi, konaklaması ve tanıtılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan Barutçu Han’ı bu projeye tahsis edilerek projenin merkezi haline getirildi. Bu kapsamda Barutçu Han’da gerçekleştirilen Turizm Kalkınma Modeli tanıtım toplantısına, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Vekili Ufuk Akıl, Kurum Amirleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi Takım Lideri Meri Mckeon, Eğitim Uzmanları ve Turizm Sektörü temsilcileri katıldı.
BAŞKAN ÇİFTÇİ: YÖNETİM MODELİMİZ ŞANLIURFA'DA BİR İLK
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa’da turizmi geliştirmek ve bir kalkınma modelini gerçekleştirmek adına Şanlıurfa Valiliğimizin Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe Belediyelerimizin ve diğer paydaş kurumlarımız ile geliştirmek istiyoruz. Bu yönetim modelimizin Şanlıurfa’da bir ilk olduğunu belirtmek istiyorum. Projemiz Şanlıurfa’da güzel bir şekilde yürütülüyor. Şanlıurfa’da tarih yeniden canlanıyor projesi kapsamında tüm kurumlarımızın iş birliği ile kuruldu. Bu şirketimiz Şanlıurfa’nın turizm değerlerini öne çıkartarak gelen misafirin yemeğinden gezeceği yere kadar bir yöntem sunulacak. Burada yapılacak olan sunum bazı standartları yerine getirecek, bu standartlar Şanlıurfa’da diğer hizmet sektörlerine örnek olacağını düşünüyorum. Çünkü uluslararası ölçekte turizmin belli standartları var bizim de şehir olarak da bazı alışkanlıklarımız var bu alışkanlıkların önüne geçip standartları yakalayamasak istediğimiz sonuçları elde edemeyiz. Bu yüzden bu proje çok önemli hepimizin için örnek olacak bir proje. Bu projenin sahibi Şanlıurfa’dır. Bu güne kadar Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlarımız ile birlikte çok önemli çalışmaları oldu. Emek gösteren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Vekili Ufuk Akıl ise, “Bu tarz vizyonel projeler vizyonel yöneticileri gerektiriyor. Bu güzel ve değerli hanı proje kapsamında değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral da “Emeklerinden dolayı bu güzel Han’ı projemize veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142